Mark Zuckerberg: Avem nevoie de noi legi care să reglementeze discursul politic în spațiul online

Mark Zuckerberg: Avem nevoie de noi legi care să reglementeze discursul politic în spațiul online
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2019

Mark Zuckerberg, președinte și CEO al Facebook, a făcut din nou apel la oficialități să intervină cu reglementări pentru platformele online, afirmând într-un interviu acordat ABC News că este nevoie de legi pentru reglementarea discursului politic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interviul, luat lui Zuckerberg de George Stephanopoulos la sediul Facebook din Menlo Park, a fost înregistrat miercuri și difuzat joi dimineață, scrie News.ro.

„Avem nevoie de noi reguli”, a spus Zuckerberg. „Legile actuale privind publicitatea politică nu consideră discuțiile ca fiind politice. Nu îmi este clar că vrem ca o companie privată să ia o decizie fundamentală legat de ce reprezintă discursul politic și cum ar trebui reglementat. Pare mai degrabă ceva ce ar trebui să fie un proces democratic”.

Spotify va crește nivelul de personalizare al listelor de melodii CITEȘTE ȘI Spotify va crește nivelul de personalizare al listelor de melodii

Comentariile lui Zuckerberg vin după ce și-a exprimat opinia în acest sens într-o scrisoare deschisă publicată de Washington Post pe 30 martie.

Întrebat cum ar răspunde criticilor care susțin că reglementarea propriei platforme este responsabilitatea Facebook, Zuckerberg a spus: „Cred că stabilirea regulilor pentru publicitatea politică nu este treaba companiei”.

Pentru alegerile din 2020, Facebook este mai bine echipată pentru a combate posibila intervenție a Rusiei sau a altor țări, a mai susținut Zuckerberg. „Am învățat multe din 2016 încoace”, a mai spus președintele plaformei social media.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook