Microsoft lansează o platformă pentru construirea roboților autonomi

Microsoft lansează o platformă pentru construirea roboților autonomi
scris 8 mai 2019

Prin noua platformă, Microsoft încearcă să accelereze procesul de automatizare a acțiunilor realizate de roboți, scutind companiile de expertiza unei armate de specialiști în inteligență artificială.

Microsoft a anunțat în cadrul conferinței Build 2019 disponibilitatea în stadiu de preview limitat a unei platforme pentru construirea roboților autonomi bazată pe infrastructura cloud Azure.

Noua platformă, construită parțial folosind tehnologia dobândită în urma achiziției startup-ului specializat în învățare consolidată pentru sisteme autonome Bonsai, își propune să ajute dezvoltatorii care urmăresc să creeze modelele de antrenare necesare acestor sisteme.

Pentru crearea platformei, Microsoft a combinat mai multe tehnologii proprii printre care AirSim, un instrument de predare și învățare mecanică pe bază de simulări, mai multe servicii IoT și sistemul de operare open-source Robot Operating System.

Acestora li se adaugă mai multe simulatoare terțe folosite pentru crearea modelelor de antrenare în medii virtuale realiste.

Word va ajuta la îmbunătățirea scrisului cu ajutorul inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI Word va ajuta la îmbunătățirea scrisului cu ajutorul inteligenței artificiale

Microsoft a colaborat în vederea lansării de acum cu mai multe companii, printre care Toyota Material Handling, cu care a creat un stivuitor inteligent autonom, și Sarcos Robotic, o companie care dezvoltă tehnologii din zona roboticii.

Cu Sarcos, Microsoft a dezvoltat un robot pentru inspecții la distanță, care poate să depășească singur obstacole și poate fi folosit în zone în care omul ar pătrunde cu dificultate sau ar fi prea periculos pentru acesta.

Omul nu lipsește din această ecuație, robotul fiind în continuare comandat de la distanță de un operator. Însă, acesta se va concentra mai mult pe zona inspectată, decât pe ghidarea robotului peste obstacole.

Aceeași platformă ar mai putea fi folosită, conform celor de la Microsoft, și în aplicații care vizează mai mult utilizatorul, precum un sistem de răcire / încălzire autonom care reacționează la modificările de temperatură.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
microsoft
azure
roboti
inteligenta artificiala