Microsoft repară 68 de găuri de securitate din Windows

Microsoft repară 68 de găuri de securitate din Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 nov 2022

68 de vulnerabilități de Windows, printre care 6 de tip 0-day, sunt vizate de cele mai recente patch-uri lansate de Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a lansat pachetul de patch-uri de securitate aferent lunii noiembrie, care este, la fel ca în cazul multora din lunile precedente, unul foarte stufos, drept urmare a numeroaselor probleme de securitate descoperite.

În total, pachetul de patch-uri al acestei luni ar trebui să rezolve nu mai puțin de 68 de probleme de securitate ale sistemului de operare Windows.

Meta renunță la dezvoltarea mai multor produse hardware CITEȘTE ȘI Meta renunță la dezvoltarea mai multor produse hardware

6 dintre acestea sunt deosebit de grave. Numite de experți vulnerabilități 0-day, acestea au prioritatea maximă pentru că sunt deja folosite de hackeri în atacurile derulate.

Alte 11 probleme de securitate sunt clasificate de compania americană drept critice.

Dintre vulnerabilitățile reparate acum, 4 permit atacatorilor să evite măsurile de securitate ale sistemului de operare, 16 facilitează rularea de la distanță a codului, iar 6 sunt de tip Denial of Service.

Deși foarte voluminos, pachetul de patch-uri al lunii noiembrie nu este nici de departe cel mai mare lansat de Microsoft. În luna august au fost vizate nu mai puțin de 121 de probleme de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
securitate
windows