Scăderile acțiunilor Softbinator Techologies și Arctic Stream aduc Bittnet Systems pe pierdere

Scăderile acțiunilor Softbinator Techologies și Arctic Stream aduc Bittnet Systems pe pierdere
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 nov 2022

Deși și-a sporit afacerile cu mai mult de o treime în primele 3 trimestre, Bittnet Systems înregistrează un rezultat negativ urmare a marcării la piață a declinului acțiunilor unor societăți listate din protofoliul său.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bittnet Systems (BNET), prima companie de IT listată la cota bursei românești, a înregistrat în primele 9 luni venituri din contractele cu clienții de 110,98 milioane lei, cu 35,82% mai mari decât cele de 81,95 milioane lei din perioada similară a anului trecut. „Chiar dacă avem o creștere de 36% pentru această perioadă și continuând trendul pentru anul curent, în T4 este suficient să înregistrăm aceleași venituri operaționale ca anul trecut pentru a atinge valorile bugetate”, este indicația dată pentru finalul exercițiului financiar, în raportarea trimestrială, de CEO-ul Mihai Logofătu.

Transilvania Broker de Asigurare își majorează profitul net cu 50% CITEȘTE ȘI Transilvania Broker de Asigurare își majorează profitul net cu 50%

„La finalul trimestrului 3 am reușit să securizăm contracte în valoare de 16,5 milioane lei, ceea ce reprezintă un procent de 77% din obiectivul pe care ni l-am asumat pentru acest an. Această cifră a putut fi realizată prin închiderea a 521 oportunități și colaborarea cu 81 de clienți activi”, mai spune nota către piață.

În același interval de raportare, costul vânzărilor a urcat cu 32,15%, la 84,68 milioane lei, de la 64,08 milioane lei, astfel încât marja brută s-a majorat cu 47,25%, la 26,30 milioane lei, de la 17,86 milioane lei. Totuși, compania afișează un rezultat total global negativ de 3,35 milioane lei față de profitul net de 9,75 milioane lei obținut în primele 3 trimestre din 2021.

2Performant Network își majorează afacerile cu 50%, dar rămâne pe pierdere la 9 luni. Atac cibernetic de amploare CITEȘTE ȘI 2Performant Network își majorează afacerile cu 50%, dar rămâne pe pierdere la 9 luni. Atac cibernetic de amploare

Aceasta este rezultatul impactului unei pierderi financiare de 6,2 milioane lei, față de un câștig financiar de 4,46 milioane lei în exercițiul precedent. Din aceasta, 2,8 milioane lei reprezintă o ajustare bilanțieră non-cash, după metoda marcării la piață pentru dețineri de portofoliu ale Bittnet.

Este vorba în mod expres despre acțiunile Softbinator Technologies (CODE) și Arctic Stream (AST), care au înregistrat scăderi pe piața AeRO de la BVB. Bittnet a cumpărat 25% din acțiunile Softbinator pentru suma de 8,13 milioane lei în decembrie 2021, iar la raportarea de la jumătatea anului nivelul acestei dețineri era de numai 18,40% din titluri. De asemenea, Bittnet mai achiționase și 1,78% din acțiunile Arctic Stream, furnizor de servicii de data center și securitate cibernetică, de asemenea cu traiectorie descendentă pe bursă.

Turbomecanica – afaceri în creștere, profitabilitate în scădere CITEȘTE ȘI Turbomecanica – afaceri în creștere, profitabilitate în scădere

La data de 30 septembrie, Bittnet Systems avea active totale de 183,02 milioane lei, în creștere cu 38,12% față de cele de 132,51 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au urcat cu 63,30%, la 128,77 milioane lei, de la 78,61 milioane lei.

Titlurile Bittnet Systems au fost listate pe piața AeRo a BVB în primăvara anului 2015, primul exercițiu al unei companii din IT, și ulterior au ajuns la cota pieței reglementate și inclusiv în indicii de piețe de fontieră ai agenției de evaluare financiară FSTE Russell. Compania în care fondatorii din Mihai și Cristian Logofătu și-au diluat treptat participația are la ultimul preț de la BVB, de 0,3015 lei/acțiune, o capitalizare bursieră de 159,33 milioane lei (32,58 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
arctic stream
softbinator technologies