Microsoft și Oracle anunță un parteneriat de interoperabilitate în cloud

Microsoft și Oracle anunță un parteneriat de interoperabilitate în cloud
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2019

Microsoft și Oracle au anunțat agrearea unui parteneriat de interoperabilitate în cloud care le va permite clienților lor să migreze și să execute sarcini de lucru importante în cadrul Microsoft Azure și Oracle Cloud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Companiile vor putea de azi să-și conecteze serviciile Microsoft Azure precum Analytics sau AI, la serviciile Oracle Cloud, precum Baza de Date Autonome. Prin facilitarea operațiunilor între cele două tipuri de pachete și posibilitatea de a finaliza o parte din volumul de muncă în cadrul Azure și o altă parte din același volum de muncă în cadrul Oracle Cloud, parteneriatul va oferi tot ce e mai bun din cele două tipuri de servicii cloud precum și o experiență optimizată de înaltă performanță", informează un comunicat.

ING Bank România instalează o româncă drept CEO CITEȘTE ȘI ING Bank România instalează o româncă drept CEO

Conectarea platformelor Azure și Oracle Cloud prin intermediul unei rețele și interfețe de acces interoperabilă va face posibilă migrarea dintr-o platformă în alta, fără efort, scrie News.ro.

"Prin acest parteneriat, cele două servicii de cloud vor putea fi conectate în mod direct, rapid și securizat, clienții păstrându-și în același timp beneficiile anterioare aduse de aceste platforme precum și suportul tehnic pe care cele două companii îl oferă", precizează companiile.

Mai mult, clienții vor putea beneficia pe lângă serviciile oferite de aplicațiile Oracle prin intermediul Oracle Cloud sau cele ale Microsoft prin intermediul Microsoft Azure.

”Suntem prima opțiune în materie de servicii cloud pentru 95% dintre companiile din topul Fortune 500. Cu ajutorul expertizei Oracle în materie de servicii cloud pentru companii, această alianță a venit ca o decizie firească care să ne ajute să venim în sprijinul clienților noștri comuni, accelerând procesul de migrație al aplicațiilor și bazelor de date din companii către cloud”, a declarat Scott Gothrie, vicepreședinte executiv al Microsoft Cloud și AI.

Oracle Cloud oferă o suită completă de aplicații integrate pentru departamente de vânzări, servicii, marketing, resurse umane, finanțe, aprovizionare și producție, plus o infrastructură Generation 2 extrem de automatizată și sigură, care folosește Baza de Date Autonome Oracle, a declarat Don Johnson, vicepreședinte executiv , Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

"Prin acest parteneriat, clienții noștri comuni pot migra întregul set de aplicații existente în cloud fără a fi nevoiți să-și reconfigureze datele, păstrând investițiile inițiale", adaugă el.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
oracle