YouTube va elimina videourile care neagă Holocaustul și îndeamnă la ură

YouTube va elimina videourile care neagă Holocaustul și îndeamnă la ură
scris 6 iun 2019

YouTube va elimina videourile care neagă Holocaustul și alte ”evenimente violente bine documentate”, aceasta fiind o inversare majoră a politicii companiei, care respinge criticile că oferă o platformă pentru promovarea urii și a hărțuirii, transmite Reuters.

Serviciul de streaming care este deținut de Google, parte a grupului Alphabet, a mai anunțat că va elimina videourile care glorifică ideologia nazistă sau care promoveaază grupuri care se consideră superioare altora, pentru a justifica mai multe forme de discriminare, scrie News.ro.

În plus, vor fi închise conturile creatorilor de videouri care critică îm mod repetat politicile YouTube referitoare la discursurile care răspândesc ura, chiar și fără să le încalce, a spus un purtător de cuvânt.

Planul rețelei de magazine Profi: 2.000 de magazine și brandul Profi ca marcă proprie pentru produse CITEȘTE ȘI Planul rețelei de magazine Profi: 2.000 de magazine și brandul Profi ca marcă proprie pentru produse

YouTube a recunoscut într-o postare pe blog că noile politici i-ar putea afecta pe cei care caută videouri ”pentru a înțelege ura în scopul combaterii acesteia”.

Directorul general al Ligii anti-defăimare, Jonathan Greenblatt, care studiază antisemitismul, a spus că a colaborat cu YouTube la schimbarea politicii.

”Deși este un important pas înainte, această măsură singulară este insuficientă și trebuie urmată de multe alte schibări din partea YouTube și a altor companii de tehnologie pentru a combate în mod adecvat flagelul urii și al extremismului online”, a afirmat Greenblatt într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
holocaust