Microsoft strică, din nou, imprimantele

Microsoft strică, din nou, imprimantele
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 iul 2021

Patch-ul lansat recent de Microsoft pentru grava problemă de securitate PrintNightmare a făcut ca anumite imprimante să nu mai funcționeze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Utilizatorii sistemelor Windows au parte de două vești, una buna, una rea. Vestea bună este că Microsoft a emis patch-ul pentru gaura de securitate PrintNightmare. Vestea proastă este că unele imprimante nu mai funcționează după instalarea patch-ului.

După instalarea update-ului KB5004945 pentru vulnerabilitatea PrintNightmare, unii dintre utilizatori au început să se plângă de faptul că nu le mai merge imprimanta - pur și simplu sistemul de operare nu se mai conectează la aceasta.

TikTok a lansat o funcție de recrutare CITEȘTE ȘI TikTok a lansat o funcție de recrutare

Nu este încă foarte clar ce modele sunt afectate, însă Microsoft a luat deja la cunoștință problema și a sugerat chiar două soluții. Cea mai facilă dintre acestea este reinstalarea imprimantei cu drepturi de administrator.

Cea de-a doua sugestie este mai degrabă una de ignorat, aceasta presupunând dezinstalarea patch-ului pentru problema PrintNightmare, ceea ce înseamnă ignorarea gravei vulnerabilități.

Nu este prima oară când unul din update-urile Microsoft creează probleme pentru cei care dețin imprimante. O problemă similară, care a afectat un mare număr de modele, a existat în primăvara acestui an.

PrintNightmare este o gravă breșă de securitate a serviciului de printare din Windows, care permite unui atacator să execute cod cu drepturi de administrator de la distanță, inclusiv să modifice setări ale sistemului de operare și să instaleze programe.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
imprimante
windows