Mai multe state americane dau Google în judecată

Mai multe state americane dau Google în judecată
scris 8 iul 2021

Procurorii generali din nu mai puțin de 37 de state americane au demarat un proces împotriva Google, care este acuzat de politici anticoncurențiale legate de magazinul Play Store.

În procesul condus de procurorul general al statului New York, Letitia James, împreună cu procurorii generali din Tennessee, Utah și California de Nord, Google este acuzat că abuzează de puterea de piață pe care o are pentru a înăbuși concurența și că forțează clienții să folosească propriul sistem de plată pentru a putea opri comision din fiecare vânzare.

VIDEO & FOTO Designerii Dacia explică de unde s-au inspirat pentru noul logo: „Lanțuri și roți dințate.” CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Designerii Dacia explică de unde s-au inspirat pentru noul logo: „Lanțuri și roți dințate.”

“Google sugrumă milioane de mici companii care încearcă să concureze cu el“, este una din acuzațiile clar și directe pe care Google va trebui să le demonteze în proces.

O acuzație secundară privește notificările înșelătoare de securitate pe care Google le emite pentru a determina utilizatorii să nu folosească alte produse decât ale sale, conform procurorilor.

Miza procesului este magazinul de aplicații Play Store, pe care procurorii îl numesc o “grădină zidită”, și comisionul pe care Google îl oprește de la dezvoltatorii de aplicații.

Interesant este că acuzațiile se potrivesc mai bine pentru Apple, decât pentru Google. Spre deosebire de Apple, care deține unicul magazin de aplicații disponibil pentru produsele sale, pentru Android există multe alte magazine de aplicații, pe lângă Play Store.

FOTO După ce s-a fotografiat cu Daniel Dines, ministrul Finanțelor semnează un acord cu UiPath CITEȘTE ȘI FOTO După ce s-a fotografiat cu Daniel Dines, ministrul Finanțelor semnează un acord cu UiPath

De altfel, aceasta este și apărarea Google, care a emis deja o comunicare în care spune că procurorii ignoră acest fapt și că, de aceea, cazul nu are avea o bază.

Google mai este implicat în alte două procese în Statele Unite, care vizează business-ul de căutare online al companiei. Unul dintre procese a fost intentat de Departamentul de Justiție, iar celălalt de o uniune de 35 de state.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
proces
concurenta