Microsoft Teams va cripta apelurile

Microsoft Teams va cripta apelurile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iun 2021

În curând, convorbirile individuale realizate cu soluția de comunicare Teams vor fi criptate end-to-end.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a anunțat că, la începutul lunii iulie, va activa sistemul de securizare a apelurilor prin criptare end-to-end. Acest tip de criptare codifică datele transmise cu o cheie temporară, disponibilă doar pe dispozitivele celor doi utilizatori.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Deși spargerea criptării end-to-end nu este imposibilă, este extrem de dificilă și necesită resurse mari și mult timp fără acces la cheie.

Criptarea end-to-end va fi implementată pentru toți utilizatorii până la jumătatea lunii iulie, însă va ajunge în cadrul aplicației ca o opțiune ce trebuie activată manual înainte de a fi folosită.

Din această cauză, criptarea end-to-end va putea fi folosită în Teams doar atunci când ambele părți activează această opțiune.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

În cadrul companiilor, Teams va oferi control complet departamentelor de IT asupra acestei opțiuni. În funcție de politica fiecărei companii, departamente de IT vor activa sa nu criptarea end-to-end.

Criptarea end-to-end va fi implementată atât în aplicațiile mobile, cât și în versiunea de desktop a Teams.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
teams
criptare
voce