Angajații Apple nu sunt de acord cu noul program de muncă al companiei

Angajații Apple nu sunt de acord cu noul program de muncă al companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iun 2021

Printr-o scrisoare comună, angajații Apple își exprimă nemulțumirea față de programul de muncă propus de conducere și de maniera în care conducerea a luat acest gen de decizii în ultima vreme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu trei zile, Tim Cook a trimis un email angajaților prin care le comunica acestora planul de lucru în cadrul companiei de la 1 septembrie. Planul prevede, ca regulă generală, lucrul de la birou trei zile pe săptămână, cu posibilitate lucrului de acasă în celelalte două zile.

Acum, angajații companiei s-au organizat și au răspuns conducerii tot printr-un email, în care își arată nemulțumirea față de decizia companiei și față de ceea ce ei consideră deja o politică decizională care le ignoră dorințele și vocea.

Facebook îl suspendă pe Donald Trump pentru doi ani CITEȘTE ȘI Facebook îl suspendă pe Donald Trump pentru doi ani

Angajații Apple cer o mai mare flexibilitate și mutarea deciziei legată de locul muncii la nivelul echipelor de lucru - fiecare echipă în parte, se arată în scrisoare, ar trebui să decidă dacă vrea să muncească de la birou sau de acasă.

În scrisoare se mai arată că angajații simt că sunt puși să aleagă între un mediu de lucru în care sunt mai productivi, în care se simt mai bine și sunt mai aproape de familii, pe de o parte, și venitul forțat la birou, pe de altă parte.

Felul în care Apple vede munca post pandemie și comunică deciziile de HR, au făcut deja ca mai mulți angajați să părăsească compania și să aleagă firme care au o politică mai flexibilă din acest punct de vedere, se arată în scrisoarea în a cărei compunere au fost implicați aproximativ 80 de angajați.

Programul hibrid propus de Apple din septembrie, deși un pas înainte față clasicul program rigid de muncă al companiei, este încă mult mai restrictiv decât cel al altor companii de tehnologie, în special Facebook și Twitter, care le acordă o mult mai mare libertate propriilor angajați, atâta vreme cât pot lucra de oriunde au o conexiune la internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
angajați
apple
munca
birou
remote