Microsoft urmează exemplul Google și va avertiza utilizatorii asupra atacurilor cibernetice sponsorizate de guverne

Microsoft urmează exemplul Google și va avertiza utilizatorii asupra atacurilor cibernetice sponsorizate de guverne
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 ian 2016

În 2012, Google a decis, în premieră, să informeze utilizatorii de Gmail asupra atacurilor cibernetice sponsorizate de guvernele diferitelor state. Urmând exemplul celor de la Google, marile companii de internet, printre care Facebook, Twitter, Yahoo și, mai nou, Microsoft, au anunțat că își vor avertiza utilizatorii cu privire la încercările autorităților de a pătrunde în conturile de email.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Utilizatorii serviciilor Microsoft, inclusiv Outlook (fostul Hotmail), vor fi notificați de fiecare dată când există suspiciuni privind un atac cibernetic guvernamental, a anunțat săptămâna trecută Microsoft.

Anunțul Microsoft a fost făcut în urma solicitărilor trimise de Reuters cu privire la decizia companiei de a nu-și informa utilizatorii vizați de o campanie de hacking desfășurată de autoritățile din China în 2011.

"Odată cu creșterea riscurilor, politica Microsoft s-a adaptat, iar compania va lua măsuri suplimentare (…) și va specifica dacă există suspiciuni rezonabile privind un atac sponsorizat de stat", a spus pentru Reuters compania americană.

Informația a fost confirmată printr-un anunț publicat miercuri seara pe blogul Microsoft.

Potrivit unor foști angajați ai Microsoft, investigațiile interne desfășurate de companie după atacurile cibernetice din 2011 au arătat că acestea au fost inițiate de către autoritățile de la Beijing. Atacurile s-au concentrat asupra conturilor de Hotmail ale unor lideri tibetani și ai minorității uigure, printre care diplomați, jurnaliști și avocați.

Cu toate acestea, Microsoft a decis să nu își avertizeze utilizatorii, poziția oficială a companiei fiind că atacurile au originat din mai multe state și nu au putut fi atribuite cu exactitate unei entități anume.

Victimele atacurilor  au primit notificări prin care li se recomanda schimbarea parolei de Hotmail, însă Microsoft nu a dezvăluit motivul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
outlook
hotmail
conturi
atacuri sponsorizate