Apple va plăti 318 milioane de euro către statul italian, după acuzații de evaziune fiscală

Apple va plăti 318 milioane de euro către statul italian, după acuzații de evaziune fiscală
scris 30 dec 2015

Divizia din Italia a gigantului american Apple a acceptat să plătească 318 milioane de euro către statul italian, ca urmare a unor acuzații de evaziune fiscală, scrie publicația italiană ''La Repubblica''.

Autoritățile italiene au stabilit, în urma unei anchete, că Apple a evitat, în mod ilegal, plata unor taxe pentru profitul realizat în Italia în perioada 2008-2013.

Procurorii italieni au început investigațiile în acest caz în 2013, după ce au remarcat o discrepanță între veniturile realizate de Apple în Italia, care au depășit un miliard de euro în perioada 2008-2013, și impozitele plătite, care au însumat doar 30 de milioane de euro în intervalul menționat.

Autoritățile italiene au stabilit că gigantul american a transferat profituri de circa 880 de milioane de euro, realizate de divizia din Italia în perioada 2008-2013, către o subsidiară din Irlanda, cu scopul de a evita plata unor impozite.

Apple este în prezent cel mai valoros brand la nivel global, potrivit topului Best Global Brands, realizat de compania de consultanță și evaluare Interbrand. Valoare brandului Apple a crescut cu 43% față de anul trecut, la 170,2 de miliarde de dolari.

În anul fiscal 2015, încheiat pe 30 septembrie, Apple a înregistrat un profit net de 53,4 miliarde de dolari, cel mai mare câștig anual înregistrat vreodată de o companie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
evaziune
taxe
profit
italia