Apple va plăti 318 milioane de euro către statul italian, după acuzații de evaziune fiscală

Apple va plăti 318 milioane de euro către statul italian, după acuzații de evaziune fiscală
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 dec 2015

Divizia din Italia a gigantului american Apple a acceptat să plătească 318 milioane de euro către statul italian, ca urmare a unor acuzații de evaziune fiscală, scrie publicația italiană ''La Repubblica''.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile italiene au stabilit, în urma unei anchete, că Apple a evitat, în mod ilegal, plata unor taxe pentru profitul realizat în Italia în perioada 2008-2013.

Procurorii italieni au început investigațiile în acest caz în 2013, după ce au remarcat o discrepanță între veniturile realizate de Apple în Italia, care au depășit un miliard de euro în perioada 2008-2013, și impozitele plătite, care au însumat doar 30 de milioane de euro în intervalul menționat.

Autoritățile italiene au stabilit că gigantul american a transferat profituri de circa 880 de milioane de euro, realizate de divizia din Italia în perioada 2008-2013, către o subsidiară din Irlanda, cu scopul de a evita plata unor impozite.

Apple este în prezent cel mai valoros brand la nivel global, potrivit topului Best Global Brands, realizat de compania de consultanță și evaluare Interbrand. Valoare brandului Apple a crescut cu 43% față de anul trecut, la 170,2 de miliarde de dolari.

În anul fiscal 2015, încheiat pe 30 septembrie, Apple a înregistrat un profit net de 53,4 miliarde de dolari, cel mai mare câștig anual înregistrat vreodată de o companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
evaziune
taxe
profit
italia