Microsoft va lansa două update-uri majore pentru Windows 10 în 2017

Microsoft va lansa două update-uri majore pentru Windows 10 în 2017
scris 5 aug 2016

La puțin timp după primul update important pentru Windows 10, Microsoft anunță că lucrează deja la următoarele update-uri și că acestea vor fi în număr de două anul viitor.

Inițial, reprezentanții Microsoft au susținut că Windows 10 va urma un sistem de actualizare similar platformelor deținute de Apple și Google, cu câte un update important pe an, alături de micile patch-uri care au rolul de a repara bug-urile și problemele de securitate. Acum, aflăm că 2017 va reprezenta o excepție și că cel mai recent Windows va primi două update-uri majore.

Primul update, nume de cod Redstone 2, ar urma să fie lansat chiar la începutul anului viitor, în perioada ianuarie-februarie. Deși nu sunt cunoscute noutățile pe care le va aduce, Redstone 2 va fi cel mai important dintre cele două update-uri.

Cel de-al doilea update de Windows 10 din 2017 poartă numele de cod Redstone 3 și va fi lansat undeva spre finele anului.

Microsoft se împrumută cu 20 miliarde dolari pentru LinkedIn, una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni corporative din istorie CITEȘTE ȘI Microsoft se împrumută cu 20 miliarde dolari pentru LinkedIn, una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni corporative din istorie

Două update-uri într-un an, în loc de unul, pot semnifica un an important pentru Microsoft, care va încerca, încă o dată, o revenire pe piața dispozitivelor mobile.

În ultimii doi ani, Microsoft și-a dirijat eforturile către lansarea cât mai rapidă și optimizarea sistemului Windows 10, neglijând complet zone de mobile. Ca urmare, cota de piață a Microsoft pe piața dispozitivelor mobile a scăzut sub un procent.

După ancorarea lui Windows 10, Microsoft își poate întoarce atenția către seria Surface de portabile, care ar putea include de anul viitor și smartphone-uri. Cu un singur sistem de operare pentru toate tipurile de dispozitive, Microsoft se află într-o poziție unică din care poate convinge utilizatorii că Windows 10 este cea mai bună soluție nu doar pe PC-uri, cât și pe tabletele și smartphone-uri.

Pentru a se impune, Microsoft are nevoie și de un ecosistem ”sănătos”, ceea ce compania condusă de Satya Nadella nu a reușit până acum să creeze. Însă, cu un magazin de aplicații universale, ce rulează pe toate tipurile de dispozitive, Microsoft ar putea deveni, în sfârșit, a treia forță pe piața dispozitivelor mobile, alături de Apple și Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10