Apple va oferi recompense financiare mari pentru identificarea vulnerabilităților produselor sale

Apple va oferi recompense financiare mari pentru identificarea vulnerabilităților produselor sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2016

Apple intenționează să ofere recompense financiare de până la 200.000 de dolari cercetătorilor care identifică vulnerabilitățile produselor sale, alăturându-se zecilor de firme care au lansat deja programe de acest tip, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul Apple va fi limitat inițial la circa 24 de cercetători pe care compania îi va invita să ajute la identificarea unor probleme de securitate ascunse, de cinci categorii, scrie News.ro.

Cercetătorii respectivi au fost selectați dintr-un grup de experți care au mai ajutat anterior Apple, dar care nu au fost plătiți pentru munca lor.

Categoria care va oferi cele mai mari recompense, de până la 200.000 de dolari, se referă la problemele firmware-ului (microprogramului) ”secure boot”, care împiedică lansarea unor programe neautorizate atunci când un dispozitiv cu sistemul de operare iOS este deschis.

Apple a precizat că a optat pentru un program limitat la recomandarea altor companii care au lansat în trecut programe de recompense.

Un analist în domeniul securității informatice, Rich Mogull, a spus că limitarea participării protejează Apple de un val de informații legate de vulnerabilități minore.

Vreți să vă întâlniți cu ANAF? Aflați unde și când CITEȘTE ȘI Vreți să vă întâlniți cu ANAF? Aflați unde și când

Astfel de recompense sunt oferite în prezent de zeci de firme, între care AT&T, Facebook, Google, Microsoft, Tesla Motors și Yahoo.

Microsoft, care a plătit 1,5 milioane de dolari de la lansarea unui astfel de program acum trei ani, oferă recompense și pentru identificarea unor probleme foarte specifice. Cea mai mare recompensă a fost de 100.000 de dolari.

Nu toate recompensele sunt atât de concentrate ca cele ale Apple și Microsoft.

Facebook, de exemplu, a lansat un program care premiază o gamă largă de vulnerabilități. Compania a plătit peste 4 milioane de dolari în ultimii cinci ani, plata medie de anul trecut fiind de 1.780 de dolari.

În martie, Facebook a premiat un băiat de 10 ani din Finlanda cu 10.000 de dolari pentru că a găsit o soluție pentru ștergerea comentariilor utilizatorilor de pe conturile Instagram.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple