Ministrul Comunicațiilor: Reglementarea cartelelor telefonice preplătite va fi separată de reglementarea Wi-Fi

Ministrul Comunicațiilor: Reglementarea cartelelor telefonice preplătite va fi separată de reglementarea Wi-Fi

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2016

Cumpărarea anonimă a cartelelor telefonice preplătite în România este o vulnerabilitate la care trebuie găsită o soluție legislativă, iar Guvernul lucrează în prezent la o astfel de soluție, a declarat, luni, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, în cadrul conferinței WeLoveDigital Forum, organizată de Profit.ro.  El a arătat că reglementarea se va face separat de regelementarea accesului la rețele Wi-Fi.

Urmărește-ne și pe Google News

Declarația a fost susținută după ce premierul Dacian Cioloș a declarat că în ultima perioadă au fost folosite cartele prepay din România la pregătirea anumitor atentate din alte state membre ale UE, serviciile de informații din țară cerând instrumente care să le permită să monitorizeze foarte atent situația, o discuție care va fi reluată în perioada următoare.

"Există un grup de lucru care lucrează la această problemă a cartelelor prepay, este o chestiune care ar trebui reglementată. Exista deja o lege care a fost discutată, care privea și problema rețelor de internet, dar a fost declarată neconstituțională", a spus Bostan.

El a explicat că a pledat pentru separarea soluționării problemei cartelelor preplătite de cea a accesului la rețelele Wi-Fi.

În 2014, o lege care viza identificarea utilizatorilor de cartele telefonice preplătite și a utilizatorilor de rețele Wi-Fi a fost declarată neconstituțională. Judecătorii Curții Constituționale au considerat atunci că modul în care sunt protejate datele personale ale utilizatorilor nu este unul suficient de sigur.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Telekom Romania, Prometheus Programmatic și Philip Morris International Romania.

viewscnt
Afla mai multe despre
cartele telefon
marius bostan