Musk spune că și-a asigurat finanțarea pentru preluarea Twitter și analizează lansarea unei oferte publice

Musk spune că și-a asigurat finanțarea pentru preluarea Twitter și analizează lansarea unei oferte publice
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 apr 2022

Elon Musk a anunțat că a obținut angajamente de finanțare pentru preluarea Twitter și a confirmat că explorează lansarea unei oferte publice pentru acțiunile platformei de social media, după ce oferta sa nesolicitată către board-ul companiei a rămas fără răspuns.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Într-un document depus joi la Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) din SUA, Musk arată că a primit angajamente de finanțare în valoare totală de 25,5 miliarde de dolari de la Morgan Stanley Senior Funding și alte instituții financiare.

De asemenea, șeful Tesla a depus propria scrisoare de angajament de capital, declarând că este dispus să acopere necesarul de finanțare suplimentar, estimat la aproximativ 21 miliarde de dolari, inclusiv pentru plata taxelor și a comisioanelor legate de potențiala achiziție.

Musk ar putea încerca să conducă trei mari companii în același timp - ultimul CEO cunoscut care a făcut acest lucru este acum urmărit internațional CITEȘTE ȘI Musk ar putea încerca să conducă trei mari companii în același timp - ultimul CEO cunoscut care a făcut acest lucru este acum urmărit internațional

Musk a confirmat, totodată, că explorează lansarea unei oferte publice pentru acțiunile Twitter, "având în vedere lipsa unui răspuns” din partea companiei, însă a precizat că nu a luat încă o decizie.

La jumătatea lunii aprilie, Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru 54,20 dolari pe acțiune, la puțin timp după ce a dezvăluit achiziția unei participații de peste 9% la compania de social media, mutare prin care a devenit și principalul acționar.

Conducerea Twitter a anunțat că va analiza oferta nesolicitată și neangajantă trimisă de Musk și i-a oferit acestuia o poziție în consiliul de administrație, cu mențiunea că nu va putea deține mai mult de 14,9% din acțiunile în circulație ale companiei, pentru a împiedica o eventuală preluare ostilă. Musk a refuzat poziția. 

Între timp, Twitter a apelat la așa-numita “pilulă otrăvită” pentru a descuraja încercarea de preluare, mutare în urma căreia Vanguard Group și-a majorat deținerea la Twitter la peste 10% și a devenit cel mai mare acționar al companiei.

O strategie de apărare prin pilula otrăvită conferă acționarilor existenți dreptul de a cumpăra acțiuni suplimentare cu un discount, diluând efectiv participația părții ostile. Pilulele otrăvite sunt utilizate adesea de companiile care se află în vizorul investitorilor activiști sau în situații de preluare ostilă.

Musk, care are peste 81 de milioane de urmăritori pe Twitter, a declarat că vrea să cumpere compania pentru a-i debloca "potențialul extraordinar" de a fi "platforma globală pentru libertatea de exprimare ".

În ultimele zile, Musk a sugerat, printr-o serie de mesaje pe Twitter, că analizează lansarea unei oferte publice pentru acțiunile companiei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk
oferta publica preluare
oferta twitter
finantare achizitie