Netflix direcționează utilizatorii de iPhone către o pagină externă pentru abonare

Netflix direcționează utilizatorii de iPhone către o pagină externă pentru abonare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 iul 2022

După mulți ani în care, pentru a se conforma politicilor Apple, aplicațiile Netflix de iPhone și iPad nu au inclus nicio modalitate, informație sau indiciu privind procesul de abonare, acum există un link prin care utilizatorii sunt trimiși către o pagină web unde se pot abona.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Netflix și multe alte servicii au evitat vreme îndelungată să ofere utilizatorilor opțiunea abonării directe din aplicațiile pentru dispozitivele Apple. Asta pentru a nu plăti comision către producătorul iPhone-ului.

Mai mult, politicile Apple interziceau inclusiv link-uri care să trimită utilizatorii din aplicații către un site, pentru a se realiza abonarea fără a se folosi sistemul de plată din App Store.

Instagram mută agresiv împotriva TikTok CITEȘTE ȘI Instagram mută agresiv împotriva TikTok

Acum, sub presiunea din ce în ce mai mare a autorităților, Apple a făcut o concesie - lasă dezvoltatorii să pună un link prin care utilizatorii să ajungă pe o pagină web unde să se aboneze sau să-și creeze un cont. Această „relaxare” a politicilor este valabilă doar pentru aplicațiile de tip „reader” - care doar accesează conținut digital extern.

Deși această schimbare este valabilă de mai multe luni, Netflix începe abia acum să afișeze un astfel de link în propriile aplicații de iPhone și iPad. Prin acest link, cei care instalează una din aplicațiile platformei, dar nu au abonament, pot ajunge pe un site unde își pot crea un cont.

Apple nu primește comision în cazul celor care se abonează astfel la Netflix.

Conform legilor care au fost sau urmează a fi adoptate în Europa și în alte regiuni, Apple va fi obligată să permită folosirea sistemelor terțe de plată, ceea ce înseamnă că servicii precum Netflix vor putea oferi opțiunea abonării directe în aplicație prin alt sistem de plată decât cel oferit de Apple. Astfel, nu va mai fi nevoie de un link către o pagină web externă, abonarea urmând să devină mai facilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
apple
iphone
ipad