Twitter raportează rezultate puternic sub estimări și dă parțial vina pe Elon Musk

Twitter raportează rezultate puternic sub estimări și dă parțial vina pe Elon Musk
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 iul 2022

Rezultatele raportate de Twitter pentru trimestrul al doilea au fost puternic sub așteptările analiștilor, iar compania dă parțial vina pentru scăderea veniturilor pe Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atât veniturile, cât și rezultatul net și evoluția numărului de utilizatori s-au situat sub așteptări.

Germania salvează Uniper de la colaps cu un pachet de finanțare de aproape 17 miliarde euro CITEȘTE ȘI Germania salvează Uniper de la colaps cu un pachet de finanțare de aproape 17 miliarde euro
Twitter a anunțat că veniturile au scăzut cu 1% de la an la an, la 1,18 miliarde de dolari. Wall Street estima venituri 1,32 miliarde de dolari, reprezentând o creștere de 10,5% de la an la an. Astfel, aceasta este cea mai mare ratare a estimărilor de venituri din istoria Twitter, venitul fiind cu 11% sub estimări, potrivit Refinitiv.
 
Compania pune parțial scăderea veniturilor pe seama problemelor din industria publicitară legate de mediul macroeconomic, precum și pe "incertitudinea legată de achiziția în curs a Twitter".
 
Costurile legate de achiziția Twitter de către Musk au fost de aproximativ 33 de milioane de dolari în trimestrul al doilea, potrivit Twitter.
 
În ceea ce privește rezultatul net, Twitter a raportat o pierdere de 8 cenți pe acțiune.

Elon Musk și-a retras recent oferta de 44 de miliarde de dolari pentru achiziția Twitter după câteva săptămâni de speculații că tranzacția ar putea eșua.

Miliardarul și Twitter se pregătesc acum de o dispută legală.
 

 
viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter
rezultate twitter
achizitie twitter