Nintendo ar putea lansa o nouă consolă în 2024

Nintendo ar putea lansa o nouă consolă în 2024
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 aug 2023

În a doua parte a anului viitor, Nintendo este așteptată să scoată pe piață o nouă consolă de jocuri, care să ia locul Switch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse din apropierea producătorului japonez, citate de VGC, susțin că Nintendo are de gând să scoată o nouă consolă undeva în a doua jumătate a anului viitor.

Compania a încercat până acum să păstreze secretul și le-a trimis deja partenerilor kit-urile de dezvoltare a jocurilor, ceea ce înseamnă că dezvoltarea consolei este într-o fază avansată.

iPhone 15 Pro va avea margini mai înguste în jurul ecranului CITEȘTE ȘI iPhone 15 Pro va avea margini mai înguste în jurul ecranului

Detaliile despre viitoarea consolă Nintendo sunt foarte puține la acest moment.

Din câte se pare, compania va folosi un ecran LCD în loc de OLED, pentru a reduce costurile de producție, și va crește capacitatea de stocare.

La fel ca versiunea anterioară, va exista un slot pentru încărcarea jocurilor fizice, ca alternativă la folosirea versiunilor digitale.

Aceleași surse spun că există neînțelegeri între compania japoneză și unii dintre parteneri în ceea ce privește compatibilitatea jocurilor vechi.

Pe de o parte, Nintendo ar prefera ca jocurile vechi să ruleze pe viitoarea consolă, pentru a încerca să convertească un număr cât mai mare de utilizatori Switch.

De partea cealaltă, partenerii companiei ar prefera să nu existe această compatibilitate, pentru a putea vinde mai multe exemplare de jocuri noi.

Nu este întâmplătoare alegerea anului 2024 pentru lansarea unei noi console Nintendo. Vânzările consolei Switch, dar și ale jocurilor pentru aceasta, au început să scadă, semn că interesul pentru vechea generație a scăzut și este momentul pentru o nouă consolă.

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
consolă
jocuri
gaming