Noile iPhone 6: tehnologia 3D Touch, Live Photo și o Siri mai obraznică

Noile iPhone 6: tehnologia 3D Touch, Live Photo și o Siri mai obraznică
Florentina Dragu
Florentina Dragu
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 sep 2015

Apple a prezentat miercuri noile versiuni ale iPhone 6, echipate cu tehnologia 3D Touch, cameră de 12 megapixeli și o asistentă digitală mai “obraznică”, precum și iPad Pro, destinat în principal companiilor, a patra generație a setului Apple TV, care vine la pachet cu o aplicație de plată la distanță, și o nouă linie stilistică pentru ceasul inteligent Apple Watch, lansată în parteneriat cu Hermes.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

iPhone 6s și iPhone 6s Plus, variantele îmbunătățite ale smartphone-urilor lansate toamna trecută, vor putea fi comandate începând cu data de 12 septembrie, lansarea comercială fiind programată pentru 25 septembrie.

Ecranele noilor telefoane sunt dotate cu tehnologia 3D Touch (versiunea pentru mobil a funcției Force Touch de pe ceasul Apple), care răspunde la intensitatea atingerii, permițând utilizatorului să aleagă între multiple aplicații.

De asemenea, icoanele de pe ecranul de pornire au meniuri separate, iar pentru Siri, asistenta digitală personală de pe iPhone, compania condusă de Tim Cook a introdus o nouă funcție, care permite aplicației să facă remarci ironice, potrivit Yahoo! Tech.

Haine vechi, corp nou

După cum era de așteptat, noile iPhone 6s nu oferă surprize la exterior, însă componentele au fost îmbunătățite pentru o viteză superioară, durata bateriei fiind și ea prelungită.

Pe lângă noul chip A9, mai performant, smarthphonurile sunt echipate cu camere foto cu rezoluții mărite. Camera foto principală are o rezoluție de 12 megapixeli, față de 8 megapixeli în prezent, în timp ce camera frontală are o rezoluție de 5 megapixeli.

În plus, fotografiile făcute cu aplicația Live Photo înregistrează imagini timp de 1,5 secunde înainte și după apăsarea butonului pentru declanșarea camerei, care sunt apoi redate ca parte din fotografie.

Prețurile pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus pe piața din SUA sunt la fel ca cele anunțate pentru modelele de anul trecut, respectiv între 199 și 399 dolari pentru iPhone 6s cu abonament pe 2 ani și între 299 și 499 dolari pentru 6s Plus. 

Totodată, clienții magazinelor Apple pot adera la noul program iPhone Upgrade, prin care plătesc 32 dolari lunar și beneficiază de o nouă versiune a telefonului în fiecare an.

“Aplicațiile sunt viitorul televiziunii”

A patra generație a Apple TV promite să reducă diferențele dintre PC sau smarthphone-uri și televizoare.

Apple TV vine cu un nou sistem de operare, o telecomandă cu ecran tactil ce poate fi folosită atât pentru schimbarea canalelor cât și pentru jocuri (similar cu telecomanda pentru Wii), aplicația MLB – Major League Baseball, care permite vizualizarea simultană a două meciuri de baseball, precum și o aplicație de cumpărături, denumită Gilt.

De asemenea, asistenta Siri este prezentă pentru a căuta diferite programe și filme, dar și pentru a relua sau a sări anumite secvențe.

Noul Apple TV costă între 149 și 199 dolari, în funcție de memoria dispozitivului. 

Microsoft Office va fi diponibil pe iPad Pro

Phil Schiller, vicepreședinte executiv al Apple, a prezentat, în cadrul evenimentului Apple de la San Francisco, iPad Pro, versiunea iPad destinată în principal oamenilor de afaceri și companiilor.

iPad Pro are un ecran cu o diagonală mai mare decât modelele anterioare - de 12,9 inci,  un procesor A9x de 1,8 ori mai rapid decat cel de pe iPad Air 2, și are o rezoluție de  5.6 milioane de pixeli, mai mult decât MacBook Pro cu ecran Retina. Modelul va fi disponibil  începând cu luna noiembrie.

Prețurile pornesc de la 700 de dolari pentru versiunea de 32 GB și ajung la 949 de dolari sau chiar 1079 de dolari pentru versiunile de 128 GB și 128 GB cu cartelă SIM.

Apple a lansat și o tastatură inteligentă care poate fi atașată la iPad Pro, dar și un creion tactil, numit Apple Pencil. În mod ironic, Steve Jobs era împotriva creioanelor digitale, declarând la lansarea primului iPhone că nimeni nu își dorește așa ceva, notează MarketWatch.

În ceea ce privește prețurile accesoriilor, tastatura costă 169 de dolari, iar creionul digital 99 de dolari. Astfel, cu tastatură și creion digital incluse prețul celui mai ieftin iPad Pro este de aproape 1000 de dolari.

La evenimentul Apple a fost prezent și un director Microsoft, având în vedere că pachetul Microsoft Office va fi disponibil pe iPad Pro.

"Satisfacția utilizatorilor Apple Watch este de 97%"

Apple încearcă să atragă mai multe femei pasionate de modă prin colaborarea cu brandul de lux din inustria modei Hermes și printr-o varietate mai largă de modele și culori disponibile pentru noul Apple Watch, cum ar fi Rose Gold sau Silver Aluminum.

Până acum există 10.000 de aplicații pentru Apple Watch, printre acestea fiind Facebook Messenger, GoPro și Airstrip. Ultima este o aplicație destinată medicilor care le permite acestor să stocheze date despre pacienți și chiar să îi monitorizeze pe aceștia de acasă. Aplicațiile de acest fel fac parte din planul Apple de a se extinde în sfera companiilor.

O aplicație care ar putea fi foarte utilă, dacă va funcționa corespunzător, este Apple iTranslate care traduce în timp real ceea ce spune utilizatorul.

Un nou sistem de operare pentru ceasul inteligent va fi lansat pe 16 septembrie și include funcții speciale pentru cei care utilizează în paralel și iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
apple tv
ipad
watch