Nokia desființează mii de locuri de muncă

Nokia desființează mii de locuri de muncă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 oct 2023

Grupul finlandez de echipamente de telecomunicații Nokia plănuiește să desființeze până la 14.000 de locuri de muncă, adică 16% din totalul angajaților, în condițiile în care lipsa investițiilor în infrastructura mobilă de generația a cincea (5G) obligă să ia măsuri de reducere a costurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Măsura ar urma să îi aducă economii de până la 400 de milioane de euro anul viitor și încă 300 de milioane de euro în 2025, a precizat compania finlandeză de rețele mobile.

Reducerea substanțială a numărului de locuri de muncă vine după ce Nokia a înregistrat profituri mai slabe decât se aștepta și estimează că prăbușirea pieței rețelelor mobile va fi mai profundă decât a prognozat anterior. Producătorii de echipamente 5G se confruntă cu dificultăți, deoarece clienții lor din SUA și Uniunea Europeană reduc cheltuielile de capital.

ANUNȚ Netflix crește prețurile în Statele Unite și alte piețe CITEȘTE ȘI ANUNȚ Netflix crește prețurile în Statele Unite și alte piețe

"Operatorii au întâmpinat dificultăți în a obține bani din investițiile în 5G", a declarat directorul general Pekka Lundmark într-un interviu acordat după publicarea rezultatelor.

Rivalul suedez Ericsson a prezentat, de asemenea, o previziune dezamăgitoare în această săptămână, afirmând că slăbiciunea pieței va persista și în trimestrul al patrulea și dincolo de acesta.

Creșterea pe piața din India "nu mai este capabilă să compenseze pe deplin ceea ce pierdem în America de Nord", a spus Lundmark.

WhatsApp lansează autentificarea fără parolă CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează autentificarea fără parolă

Vânzările nete comparabile din trimestrul al treilea au scăzut la 4,98 miliarde de euro, de la 6,24 miliarde de euro cu un an mai devreme și o prognoză de 5,67 miliarde de euro, potrivit analiștilor chestionați de LSEG.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
locuri de muncă