Nokia și Apple pun capăt proceselor legate de brevete și devin partenere

Nokia și Apple pun capăt proceselor legate de brevete și devin partenere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mai 2017

Compania finlandeză Nokia a pus capăt disputei cu Apple legată de brevete și a încheiat un acord de colaborare cu gigantul american, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele două companii au încheiat un nou acord de licențiere a brevetelor deținute de Nokia, Apple urmând să înceapă plățile către compania finlandeză chiar din acest trimestru. Sumele pe care Nokia le va primi de la Apple nu au fost încă divulgate. Pe lângă acordul legat de utilizarea brevetelor, Nokia va oferi Apple produse și servicii legate de infrastructura de rețea, iar compania americană va reintroduce dispozitivele Nokia pentru monitorizarea sănătății, cunoscute anterior sub denumirea  Withings, în magazinele sale.

Acțiunile Nokia au urcat cu peste 7% în urma acestui anunț, iar analiștii afirmă că au fost luați prin surprindere de soluționarea disputei.

Nokia a finalizat vânzarea diviziei de hărți digitale Here către Audi, BMW și Daimler CITEȘTE ȘI Nokia a finalizat vânzarea diviziei de hărți digitale Here către Audi, BMW și Daimler

“Acordul cu Apple transformă cele două companii din adversari în instanță în parteneri de afaceri”, spune Maria Varsellona, director juridic la Nokia.

Anul trecut, un acord legat de licențierea brevetelor între cele două companii a expirat, iar ambele părți au apelat la instanța de judecată în decembrie.

La începutul anului 2016, Nokia a preluat controlul producătorului francez de echipamente pentru telecomunicații Alcatel-Lucent, urmărind să își îmbunătățească poziția pe piața echipamentelor destinate companiilor de telecomunicații, unde concurează cu Ericsson și Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
apple
telecomunicatii
echipamente
it
brevete
proces
instanta