Nokia și T-Mobile au convenit un acord de 3,5 miliarde de dolari, prima tranzacție majoră în domeniul 5G la nivel mondial

Nokia și T-Mobile au convenit un acord de 3,5 miliarde de dolari, prima tranzacție majoră în domeniul 5G la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2018

Nokia va livra T-Mobile US echipamente de rețea 5G în valoare de 3,5 miliarde de dolari, au anunțat cele două companii, acesta fiind cel mai valoros acord în domeniul tehnologiei 5G la nivel mondial și o dovadă concretă a noului ciclu de îmbunătățire rețelelor wireless, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

T-Mobile, al treilea mare operator de telecomunicații din Statele Unite, a convenit în aprilie un acord de fuziune cu Sprint, pntru a crea un concurent mai puternic pentru giganții Verizon și AT&T. T-Mobile s anunțat că în urma acordului multianual încheiat cu Nokia va oferi primele servicii 5G la nivel național, scrie News.ro.

Endava, cu peste 2.300 de angajați în România, a atras 127 milioane dolari printr-o ofertă publică la New York. Oferta evaluează compania la peste 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Endava, cu peste 2.300 de angajați în România, a atras 127 milioane dolari printr-o ofertă publică la New York. Oferta evaluează compania la peste 1 miliard de dolari

Comanda primită din partea T-Mobile este esențială pentru Nokia, ale cărei rezultate financiare au fost afectate în ultimii ani de încetinirea cererii pentru rețelele 4G și îndoielile tot mai mari ale investitorilor că noile contracte pentru rețelele 5G vor crește profitabilitatea în acest an.

Rețelele 5G vor oferi viteze mai rapide pentru utilizatorii de telefoane mobile și vor face rețelele mai sigure pentru eventuala dezvoltare a automatizării industriale, monitorizării medicale și a automobilelor autonome.

Operatorii de telecomunicații au evitat să se angajeze la modernizarea rețelelor din cauza fondurilor limitate, mulți considerând că tehnologia 5G aduce doar o îmbunătățire a capacității, nu și funcții noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
t-mobile