Notepad va avea corector ortografic

Notepad va avea corector ortografic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mar 2024

Aplicația Notepad din Windows 11 va avea o funcție de corectare a ortografiei cu opțiunea corectării automate a greșelilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După mulți ani în care a ignorat Notepad, Microsoft a început în ultima vreme să lucreze la îmbunătățirea acesteia. Și, chiar dacă se mișcă foarte greu, compania continuă să adauge noi funcționalități vechii aplicații de text.

Cea mai nouă funcție pe care Notepad o va oferi este corectarea ortografică. Aceasta este deja disponibilă în versiunile de test ale lui Windows 11.

UE sporește presiunea asupra rețelelor sociale CITEȘTE ȘI UE sporește presiunea asupra rețelelor sociale

Funcționalitatea va putea fi folosită în Notepad într-un mod similar cu Word sau browser-ul Edge. Cuvintele greșite vor fi subliniate automat, iar un click dreapta pe acestea afișează o listă cu sugestii.

Există și opțiunea corectării automate. Dacă este activată, aceasta va alege automat cea mai probabilă variantă a unui cuvânt greșit.

Utilizatorul poate alege să adauge la dicționar sau să ignore anumite cuvinte. În plus, corectorul poate folosi mai multe limbi, astfel că nu vor fi considerate greșite cuvintele din alte limbi care sunt folosite ca neologisme.

Guvernanții cer tot mai des interzicerea TikTok, deși au dat asigurări că aplicația va putea fi utilizată în afara instituțiilor. Reprezentant al puterii: ”TikTok va fi reglementat sau închis” CITEȘTE ȘI Guvernanții cer tot mai des interzicerea TikTok, deși au dat asigurări că aplicația va putea fi utilizată în afara instituțiilor. Reprezentant al puterii: ”TikTok va fi reglementat sau închis”

Corectorul ortografic va deveni disponibil utilizatorilor de Windows 11 cândva în cursul acestui an.

Notepad a căpătat în ultima vreme se serie întreagă de facilități noi, de la salvarea automată și numărarea caracterelor, la suportul pentru tab-uri și AI-ul Copilot.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
notepad
corector ortografic