Nou fond Sequoia, de 195 milioane dolari, pentru startup-uri IT europene și americane

Nou fond Sequoia, de 195 milioane dolari, pentru startup-uri IT europene și americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2023

Firma americană de investiții Sequoia, în care activează și investitoarea româncă Luciana Lixandru, a lansat un nou fond de capital de risc, de 195 de milioane de dolari, pentru finanțarea startup-urilor de tehnologie din SUA și Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta este cel de-al cincilea fond de investiții seed al legendarei firme de capital din Silicon Valley, cunoscută mai ales pentru investițiile sale timpurii în Apple și Google, pe când acești giganți tech erau mici startup-uri, arată StartUp Cafe.

VIDEO Pastila de HR - Fondator Caezu.ro și Smart Invest: Paradigma în care proprietarul de business doar trasa directive și oamenii le executau a dispărut CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR - Fondator Caezu.ro și Smart Invest: Paradigma în care proprietarul de business doar trasa directive și oamenii le executau a dispărut

Cu noul său fond de investiții, Sequoia spune că va susține „următoarea generație de antreprenori aflați la început de drum (early-stage)”. Fondul va finanța companii tinere din Europa și SUA, inclusiv prin acceleratorul de startup-uri Arc, lansat de Sequoia pentru America și Europa.

De altfel, în această perioadă, până pe 5 februarie 2023 se fac înscrieri la o nouă cohortă a programului Arc America, ce se va derula între 6 martie și 19 aprilie 2023 pentru echipe cu sediul în America. Startup-urile acceptate în programul de accelerare din primăvară vor putea obține investiții de câte 500.000-1 milion de dolari.

„Datorită inteligenței artificiale, automatizării și capacității de a demara o afacere legendară de oriunde, suntem la începutul unei schimbări fundamentale în ceea ce tehnologia va elibera pentru companii și consumatori. Acesta este un moment minunat pentru fondatorii excepționali, cu o dorință profundă de a rezolva o problemă, care nu privesc lucrurile din lumea aceasta din perspectiva a cât de ușor s-ar putea face ceva, atunci când își construiesc compania. Cu fiecare fondator aflat la început de drum, mă întreb: care este scenariul de vis? Dacă stelele se aliniază, ce ar putea realiza această companie? Experiența și istoria arată că inovația are loc în toate ciclurile – sunt încântată de antreprenorii care apar din acest ciclu”, a declarat românca Luciana Lixandru, partener în cadrul Sequoia Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
sequoia
fond