Noua companie de media socială a lui Donald Trump a atras o finanțare de 1 miliard de dolari de la un grup de investitori

Noua companie de media socială a lui Donald Trump a atras o finanțare de 1 miliard de dolari de la un grup de investitori
scris 6 dec 2021

Noua companie de media socială a lui Donald Trump a atras o finanțare de 1 miliard de dolari de la un grup de investitori neidentificați, în timp ce se pregătește să se listeze la bursa de pe Wall Street, transmite Reuters.

Fondurile scot în evidență capacitatea fostului președinte al SUA de a atrag un sprijin financiar puternic datorită mărcii sale personale și politice, scrie News.ro.

Sute de mii de utilizatori au descărcat troieni bancari din Google Play CITEȘTE ȘI Sute de mii de utilizatori au descărcat troieni bancari din Google Play

Trump lucrează pentru a lansa o aplicație de social media numită TRUTH Social, care ar putea avea loc în câteva săptămâni.

Digital World Acquisition Corp (DWAC.O), firma de achiziții care va înregistra la bursă Trump Media & Technology Group Corp prin listarea acesteia la New York, a declarat că va oferi până la 293 de milioane de dolari parteneriatului cu afacerea media a lui Trump, ducând totalul fondurilor atrase la aproximativ 1,25 miliarde de dolari.

Acest miliard de dolari va fi strâns printr-o tranzacție de investiții private în capitaluri publice (PIPE) de la ”un grup divers de investitori instituționali”, au declarat Trump Media și Digital World într-un comunicat. Ei nu au răspuns solicitărilor de a numi investitorii.

Trump Media a încheiat în octombrie un acord cu Digital World pentru a deveni o companie publică, la o evaluare de 875 de milioane de dolari, inclusiv datoriile.

Compania de social media este evaluată în prezent la aproape 4 miliarde de dolari, pe baza prețului acțiunilor Digital World de la la sfârșitul tranzacțiilor de vineri.

Susținătorii lui Trump și traderii au arătat un interes mare pentru acțiunile companiei. Multe firme de pe Wall Street, cum ar fi fondurile mutuale și firmele de capital privat, au respins oportunitatea de a investi în PIPE. Printre acei investitori care au participat s-au numărat fonduri speculative, birouri de familie și persoane cu valoare netă ridicată, a scris miercuri Reuters.

Birourile de familie gestionează averea celor foarte bogați și a rudelor lor.

ULTIMA ORĂ Compania poloneză Unilink a preluat Safety Broker de Asigurare, liderul pieței de profil din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Compania poloneză Unilink a preluat Safety Broker de Asigurare, liderul pieței de profil din România

Unii investitori de pe Wall Street sunt reticenți în a se asocia cu Trump. El a fost interzis de pe cele mai importante platforme de socializare după atacul din 6 ianuarie al susținătorilor săi asupra Capitoliului SUA., pe fondul temerilor că ar inspira violențe suplimentare.

Atacul de la Capitoliu s-a bazat pe afirmații nefondate de fraudă pe scară largă la alegerile prezidențiale de anul trecut, făcute de Trump.

Pe măsură ce bilanțul nostru se extinde, Trump Media & Technology Group va fi într-o poziție mai puternică pentru a lupta împotriva tiraniei Big Tech”, a spus Trump într-un comunicat sâmbătă.

Acordul se confruntă și cu riscuri de reglementare. Senatorul SUA Elizabeth Warren i-a cerut luna trecută președintelui Comisiei pentru bursă și valori mobiliare (SEC) Gary Gensler să investigheze fuziunea planificată pentru potențiale încălcări ale legilor privind valorile mobiliare în ceea ce privește divulgarea informațiilor.

SEC a refuzat să comenteze dacă plănuiește vreo acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
social media
truth social