Numeroase aplicații populare pentru Reddit au încetat să funcționeze

Numeroase aplicații populare pentru Reddit au încetat să funcționeze
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 iul 2023

Noile tarife impuse de Reddit pentru accesul API-urilor la platforma socială au intrat în vigoare de 1 iulie, iar un mare număr de aplicații cu milioane și milioane de utilizatori au încetat să mai funcționeze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Așa cum a anunțat luna trecută, Reddit a scumpit prețurile pe care dezvoltatorii trebuie să le plătească pentru a folosi API-urile pe baza cărora poate fi accesată rețeaua socială.

Măsura a fost luată după exemplul dat de Twitter și, oficial, vizează limbajele de inteligența artificială generativă, care se antrenează pe baza informațiilor disponibile public online, fără ca OpenAI, Microsoft și ceilalți să plătească pentru asta.

ULTIMA ORĂ Capitalizarea Apple urcă la un nivel record de 3 trilioane de dolari, mai mare decât întreaga piață de acțiuni din Germania sau decât economia britanică. Producătorul iPhone, pe cale să scrie istorie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Capitalizarea Apple urcă la un nivel record de 3 trilioane de dolari, mai mare decât întreaga piață de acțiuni din Germania sau decât economia britanică. Producătorul iPhone, pe cale să scrie istorie

Însă, primul rezultat al scumpirii este trecerea pe linie moartă a multor aplicații terțe prin care utilizatorii accesau platforma socială și prin care administratorii își gestionau forumurile.

Astfel, de la 1 iulie, aplicații foarte populare de iOS și Android, precum Apollo, Sync și BaconReader, nu mai încarcă conținut de pe Reddit.

În ciuda protestelor la care au pus umărul atât utilizatorii, cât și administratorii rețelei sociale, ce au avut ca rezultat afectarea imaginii, scăderea traficului și a veniturilor din reclame, Reddit a rămas pe poziții și nu și-a schimbat decizia.

Nu toate aplicațiile de Reddit au dispărut. Însă, cele care vor funcționa în continuare, își schimbă modelul de business și nu mai oferă versiuni gratuite, fiind disponibile doar pe baza unor abonamente lunare.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicații
reddit
api
scumpiri