Nvidia învinge Intel și Microsoft și cumpără Mellanox pentru 7 miliarde de dolari. Cea mai mare achiziție a producătorului american de plăci video

Nvidia învinge Intel și Microsoft și cumpără Mellanox pentru 7 miliarde de dolari. Cea mai mare achiziție a producătorului american de plăci video
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 mar 2019

Producătorul american de cipuri grafice Nvidia a ajuns la un acord pentru preluarea multinaționalei israeline Mellanox Technologies, furnizor de soluții de conectivitate complete, pentru care va plăti aproape 7 miliarde de dolari în numerar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nvidia a oferit 125 dolari pentru fiecare acțiune Mellanox, evaluând compania la 6,9 miliarde de dolari. În cursa pentru achiziția Mellanox s-au mai înscris Intel și Microsoft.

Aceasta este cea mai mare achiziție a Nvdia de până acum.

Windows 10 este folosit pe 800 de milioane de dispozitive CITEȘTE ȘI Windows 10 este folosit pe 800 de milioane de dispozitive

Acțiunile Nvidia s-au apreciat cu 2,8% în urma anunțului, la 154,62 dolari/unitate, iar cele ale Mellanox, cu 8,2%, până la prețul de 118,37 dolari/unitate.

Fondată în 1999, Mellanox este un furnizor de top pentru soluții inteligente complete de interconectare, bazate pe tehnologiile InfiniBand și Ethernet. Compania, cu sedii centrale în Israel și SUA, oferă și servicii pentru servere, stocare și infrastructura hiperconvergentă, precum procesoare multicore și de rețea, adaptoare de rețea, switch-uri și cabluri.

La începutul acestui an, Mellanox a încheiat un parteneriat în domeniul designului și verificării de microcipuri cu dezvoltatorul român de software Tremend. În urma parteneriatului, inginerii români vor lucra împreună cu experții Mellanox pentru a realiza următoarea generație de procesoare și switch-uri de rețea, folosite de majoritatea supercomputerelor aflate în Top 500.

Nvidia este unul dintre principalii producători de cipuri grafice la nivel global, având în portofoliu mărci precum GeForce și Quadro. Compania, înființată în urmă cu 25 de ani, are o valoare de piață de aproximativ 91,3 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
mellanox
mellanox technologies
achizitie
preluare
acord
placi video
cipuri grafice
solutii interconectare
infiniband