Nvidia plătește 5,5 milioane de dolari pentru a scăpa de un proces

Nvidia plătește 5,5 milioane de dolari pentru a scăpa de un proces
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mai 2022

Fără a recunoaște că și-a indus în eroare investitorii, Nvidia alege calea înțelegerii pentru a scăpa de procesul în care autoritățile americane au acuzat compania exact de acest lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SEC (Securities and Exchange Commission) și Nvidia au ajuns la o înțelegere în cazul în care compania americană era acuzată că le-a ascuns investitorilor câte plăci video pentru minarea criptomonedelor a vândut.

Nvidia nu recunoaște nici acum că este vinovată, însă, a ales să plătească 5,5 milioane de dolari pentru ca speța să nu meargă mai departe și să afecteze și mai mult imaginea companiei.

Guvernul Germaniei vrea să atragă producătorii de cipuri cu un ajutor de stat de 14 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Guvernul Germaniei vrea să atragă producătorii de cipuri cu un ajutor de stat de 14 miliarde de euro

SEC a acuzat Nvidia că, în 2018, că a ascuns faptul că minarea criptomonedelor a jucat un rol important în creșterea vânzărilor de plăci video. Compania a remarcat acest lucru, însă, nu l-a transmis și investitorilor.

Nvidia a spus la acea vreme că gaming-ul este cel căruia i se datorează creșterea. Asta pentru că gaming-ul reprezenta o creștere mai sănătoasă decât zona crypto, cunoscută pentru volatilitatea foarte mare. Compania americană ar fi ascuns riscul asociat acestei creșteri.

Apoi, spre finele lui 2018, când piața crypto a picat, Nvidia a fost obligată să revizuiască în scădere cu 500 de milioane de dolari previziunea profitului.

SEC a considerat că Nvidia a ascuns intenționat de investitori informațiile privind vânzarea plăcilor video pentru minarea criptomonedelor, ceea ce i-a împiedicat pe aceștia să evalueze corect business-ul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
proces
placi video
criptomonede