Guvernul Germaniei vrea să atragă producătorii de cipuri cu un ajutor de stat de 14 miliarde de euro

Guvernul Germaniei vrea să atragă producătorii de cipuri cu un ajutor de stat de 14 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2022

Guvernul Germaniei vrea să atragă producătorii de cipuri cu un ajutor de stat de 14 miliarde de euro, a declarat ministrul Economiei Robert Habeck, care a adăugat că lipsa semiconductorilor utilizați în orice, de la smartphone-uri până la mașini, este o problemă mare, transmite Reuters.

Lipsa de cipuri la nivel mondial și blocajele lanțului de aprovizionare au produs ravagii pentru producătorii de mașini, furnizorii de servicii medicale, operatorii de telecomunicații și alții, scrie News.ro.

Elon Musk spune că a primit peste 7 miliarde de dolari finanțare, de la 19 investitori, pentru a putea prelua Twitter CITEȘTE ȘI Elon Musk spune că a primit peste 7 miliarde de dolari finanțare, de la 19 investitori, pentru a putea prelua Twitter

”Sunt o mulțime de bani”, a spus Habeck la o adunare a afacerilor de familie din Hanovra.

În februarie, Comisia Europeană a stabilit planuri de a încuraja producția de semiconductori în Uniunea Europeană, pe fondul unei creșteri puternice a cererii, cu o nouă legislație propusă pentru a relaxa regulile privind ajutorul de stat pentru fabricile de cipuri.

În martie, producătorul american de cipuri Intel a anunțat că a ales orașul german Magdeburg ca locație pentru un nou complex imens de producție de cipuri, de 17 miliarde de euro.

Surse guvernamentale au declarat la acea vreme că statul promova proiectul cu fonduri de miliarde de euro.

Habeck a spus că vor exista alte exemple precum Magdeburg, chiar dacă companiile din Germania vor rămâne dependente de producători din alte regiuni pentru componente precum bateriile.

”Trebuie să dezvoltăm propria noastră strategie pentru a asigura materiile prime”, a spus el.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri
germania