OpenAI, dată în judecată pentru furt de date personale

OpenAI, dată în judecată pentru furt de date personale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 iun 2023

Un grup de persoane anonime au dat în judecată OpenAI, producătorul ChatGPT, pe care-l acuză de furtul datelor pe care le-a folosit pentru antrenarea limbajelor lingvistice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dezvoltatorul ChatGPT este acuzat că, în loc să respecte legile care protejează intimitatea online a indivizilor, a preferat pur și simplu să fure datele disponibile online pentru a-și antrena soluțiile bazate pe inteligența artificială.

În procesul intentat de mai multe persoane care au preferată să rămână anonime, acuzarea susține că, în urmărirea profitului, OpenAI a furat cantități masive de date personale.

Aplicația ChatGPT caută răspunsuri pe web cu Bing CITEȘTE ȘI Aplicația ChatGPT caută răspunsuri pe web cu Bing

Acuzarea spune că OpenAI a încălcat legea când a procesat 300 de miliarde de cuvinte de pe internet, din cărți, articole și alte materiale, care includeau și informații personale - fără să fi obținut vreun acord în acest sens.

În cele 157 de pagini înainte instanței de firma de avocatură Clarkson, care reprezintă persoanele anonime care dau OpenAI în judecată, se merge până la acuza compania că riscă să aducă civilizația în pragul colapsului.

Pe lista pârâților se află și Microsoft, care urmează să investească alte 13 miliarde de dolari în OpenAI.

Este deja al doilea proces în tot atâtea luni în care este chemat producătorul ChatGPT. În iunie, un DJ din Georgia a dat în judecată OpenAI pentru defăimare, după ce ChatGPT a născocit că ar fi deturnat fondurile unei organizații non-profit.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
proces
ai