OpenAI lansează un instrument care identifică textele scrise de AI

OpenAI lansează un instrument care identifică textele scrise de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 feb 2023

Compania care dezvoltă ChatGPT a creat un software care poate face distincția între textele scrise de om și cele generate de inteligența artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OpenAI AI Text Classifier, care este și el, la rândul lui, un model lingvistic antrenat pe baza multor exemple de texte scrise atât de oameni, cât și de AI, este configurat să indice cât de probabil este ca un anumit text să fie generat de ChatGPT sau alt instrument similar.

Noul Text Classifier lansat de OpenAI nu este deosebit de exact când vine vorba de identificarea textelor generate de AI, având o rată de succes de doar 26%.

Twitter lucrează pentru a introduce plăți pe platforma de socializare CITEȘTE ȘI Twitter lucrează pentru a introduce plăți pe platforma de socializare

Compania spune, însă, că scopul acestuia este de a ajuta la identificarea textelor scrise de AI când este folosit în tandem cu alte metode, nu de a face singur acest lucru.

OpenAI AI Text Classifier mai are și alte limitări. Poate fi folosit doar în cazul textelor cu cel puțin 1.000 de caractere și nu identifică plagiatul.

Compania avertizează și cu privire la eficiența noului instrument în cazul altor limbi decât engleza și în cazul textelor scrise de copii, acolo unde rata de succes scade și mai mult.

Lansarea OpenAI AI Text Classifier vine în contextul în care din ce în ce mai multe voci le cer companiilor care dezvoltă chatboți bazați pe AI să ofere și instrumente care să poată combate eventualele efecte negative ale folosirii acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
text
ai
chatgpt