Operatorii ruși de telecomunicații vor ca și companiile străine de profil să plătească pentru stocarea datelor în țară

Operatorii ruși de telecomunicații vor ca și companiile străine de profil să plătească pentru stocarea datelor în țară
scris 23 aug 2018

Operatorii ruși de telecomunicații au propus o lege care să oblige companiile străine din industria internetului să suporte o parte din costurile generate de o nouă lege care impune stocarea datelor în țară, potrivit unui proiect obținut de Reuters.

Dacă va adoptată, această legislație ar permite operatorilor ruși de telecomunicații să solicite compensații din partea companiilor străine de internet, între care Google și Facebook, pentru respectarea regulilor referitoare la stocarea datelor, care vor intra în vigoare în octombrie, scrie News.ro.

În eventualitatea în care companiile străine de internet vor refuza să respecte aceste prevederi, autoritatea rusă de reglementare Roskomnadzor ar putea avea dreptul să reducă viteza de acesare a site-urilor acestora de către utilizatorii ruși.

Facebook oprește campanii de dezinformare iraniene și ruse CITEȘTE ȘI Facebook oprește campanii de dezinformare iraniene și ruse

Reprezentanții Google au refuzat să comenteze, iar cei ai Facebook nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

”Proiectul va fi trimis guvernului de îndată ce operatorii vor ajunge la o poziție comună”, a declarat un director de rang înalt la una dintre companiile de telecomunicații din Rusia.

Un reprezentant al Rostelecom, unul dintre operatorii de telecomunicații importanți din Rusia, a spus cp acesta susține noțiunea de a împărțire a costurilor de stocare a datelor cu companiile strîine de internet.

Operatorii ruși de telecomunicații MTS, VimpelCom și Tele2 au refuzat să comenteze.

Compania Megafon, care a refuzat să comenteze proiectul de lege, a precizat că toate părțile interesate, nu doar operatorii de telecomunicații, ar trebui să participe la dezvoltarea resurselor de internet.

Costul suportat de cei mai mari trei operatori de telecomunicații, MTS, Megafon și VimpelCom, pentru crearea și susținerea unui sistem de stocare a datelor în conformitate cu legea, va atinge 145 de miliarde de ruble (1,7 miliarde de lire sterline) în următorii cinci ani, potrivit companiilor.

Companiile rusești nu au încă infrastructura necesară pentru a stoca datele utilizatorilor, au spus surse din industrie. În plus, operatorii ruși vor fi nevoiți să utilizeze tehnologie străină pentru a respecta legea privind stocarea datelor în Rusia, cu toate că președintele Vladimir Putin a cerut guvernului să se asigure că operatorii locali vor produce echipamentele în țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
telecomunicatii
date
rusia