Parlamentul European a adoptat un proiect de lege care vizează giganții tehnologici americani, pentru combaterea conținutului ilegal

Parlamentul European a adoptat un proiect de lege care vizează giganții tehnologici americani, pentru combaterea conținutului ilegal
scris 21 ian 2022

Parlamentul European a adoptat un proiect de lege care vizează giganții tehnologici americani, pentru obligarea acestora să combată conținutul ilegal, deschizând calea pentru discuții asupra planului cu țările membre și Comisia Europeană, transmite Reuters.

Digital Services Act, o propunere a comisarului antitrust Margrethe Vestager, ar forța Amazon, Apple, Google, divizie a grupului Alphabet și proprietarul Facebook, Meta, să facă mai mult pentru a combate conținutul ilegal de pe platformele lor, în caz contrar riscând amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală, scrie News.ro.

FLOWX.AI, platformă lansată de români, deschide un birou la Paris pentru a se dezvolta în Europa, după ce a atras 8,5 milioane de dolari CITEȘTE ȘI FLOWX.AI, platformă lansată de români, deschide un birou la Paris pentru a se dezvolta în Europa, după ce a atras 8,5 milioane de dolari

Propunerea lui Vestager trebuie să fie convenită cu țările UE și parlamentarii anul viitor, înainte de a deveni lege, care ar fi prima de acest gen din lume.

Parlamentul European a adoptat propunerea cu 530 de voturi pentru, 78 împotrivă și 80 de abțineri.

”Cu o majoritate uriașă, Parlamentul European a adoptat Legea privind serviciile digitale. Un mare câștig, cu sprijin de la stânga la dreapta”, a declarat parlamentarul olandez Paul Tang pe Twitter.

Christel Schaldemose, deputat danez, care conduce echipa de negocieri a Parlamentului, a declarat: ”Platformele online au devenit din ce în ce mai importante în viața noastră de zi cu zi, aducând noi oportunități, dar și noi riscuri. Este de datoria noastră să ne asigurăm că ceea ce este ilegal offline este ilegal online.”

Franța, care deține președinția rotativă a UE, urmărește ajungerea la un acord în prima jumătate a anului 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
parlamentul european
conținut ilegal