Proprietarul TikTok - creștere impresionantă de venituri, dar în încetinire. Creștere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani

Proprietarul TikTok - creștere impresionantă de venituri, dar în încetinire. Creștere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2022

Veniturile grupului chinez ByteDance Ltd., proprietarul popularei aplicații video TikTok, au crescut anul trecut cu 70% până la aproximativ 58 de miliarde de dolari, informează Reuters citând două surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă o creștere a veniturilor cu 70% în ritm anual este una impresionantă, pentru ByteDance este vorba de o încetinire, având în vedere că în 2020 veniturile sale totale au crescut cu 100% până la 34,3 miliarde de dolari. Însă pe parcusul anului trecut autoritățile chineze și-au înăsprit controlul asupra companiilor de tehnologie, ceea ce a afectat și veniturile ByteDance.

VIDEO Netflix lansează jocuri noi CITEȘTE ȘI VIDEO Netflix lansează jocuri noi

Și alte mari companii chineze de tehnologie, precum Tencent și Alibaba, au raportat o încetinire a ritmului de creștere a veniturilor ca urmare a acțiunilor autorităților de reglementare, care au introdus noi reguli ce au avut un impact asupra modului în care companiile de tehnologie fac afaceri și interacționează cu utilizatorii, scrie Agerpres.

ByteDance este una din cele mai mari companii private de tehnologie din lume, iar cele mai recente tranzacții de pe piața secundară de private-equity au evaluat compania chineză la aproximativ 300 miliarde de dolari, potrivit calculelor Reuters. Pe lângă TikTok, grupul ByteDance deține și alte aplicații precum Douyin, versiunea chineză a TikTok, agregatorul de știri Jinri Toutiao și platforma de video-streaming Xigua.

TikTok a înregistrat o creștere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităților de reglementare din SUA și alte regiuni. La finele lunii septembrie 2021, TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
bytedance ltd.