Peste 1 trilion de dolari este totalul prejudiciilor cauzate de fraude online, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Peste 1 trilion de dolari este totalul prejudiciilor cauzate de fraude online, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2023

Directoratul Național de Securitate Cibernetică anunță că, până în prezent, totalul prejudiciilor cauzate de fraude online a ajuns la peste 1 trilion de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Conform raportului GASA pentru anul 2023, totalul prejudiciilor cauzate de fraude online a ajuns, până în prezent, la peste 1 trilion de dolari. Acest număr ne arată cât de important este să fim conștienți de amenințările pregnante din mediul online și să fim la curent cu informațiile esențiale de prevenție a fraudelor”, au transmis specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

ULTIMA ORĂ FOTO Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România și în Bulgaria. Ursula von der Leyen: O zi de mare mândrie pentru România și Bulgaria! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România și în Bulgaria. Ursula von der Leyen: O zi de mare mândrie pentru România și Bulgaria!

Aceștia anunță că, în 2024, își propun să facă tot posibilul pentru ca această cifră să nu crească și să avem un mediu online sigur pentru toți, scrie News.ro.

Echipa DNSC prezintă și ”rezoluțiile” pentru 2024.

”Ne propunem să facem din securitatea cibernetică o prioritate pentru toți utilizatorii în 2024, astfel că începem devreme, prin a vă împărtăși din promisiunile lansate de colegii noștri la început de an:

1. Vom face din actualizările de software o obișnuință, asigurându-ne că dispozitivele noastre sunt echipate cu cele mai recente măsuri de securitate

2. Vom face back-up regulat al datelor noastre, dar și cele ale companiei, pentru a ne proteja împotriva pierderilor neașteptate. Un mic efort pentru o mare liniște!

3. Vom efectua verificări regulate ale conturilor noastre online, analizând activitățile și asigurându-ne că nu suntem conectați într-o locație necunoscută sau pe un dispozitiv străin”, au mai transmis specialiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
directoratul național de securitate cibernetică
frauda