Nvidia va lansata o versiune mai lentă a cipului său pentru jocuri video în China, pentru a respecta restricțiile de export ale SUA

Nvidia va lansata o versiune mai lentă a cipului său pentru jocuri video în China, pentru a respecta restricțiile de export ale SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2023

Gigantul producător american de cipuri Nvidia urmează să lanseze o versiune mai lentă a unui procesor de jocuri video în China, pentru a respecta restricțiile de export impuse de Statele Unite, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O pagină de produs de pe site-ul web al Nvidia pentru consumatorii chinezi arată că noul Nvidia RTX 4090D, despre care un purtător de cuvânt spune că va fi lansat în ianuarie, potrivit Reuters, are cu 11% mai puține nuclee ”CUDA” (Compute Unified Device Architecture) decât versiunile cipului care sunt vândute în afara Chinei, scrie News.ro.

Apple visează în continuare la ceasul suprem pentru urmărirea stării de sănătate CITEȘTE ȘI Apple visează în continuare la ceasul suprem pentru urmărirea stării de sănătate

RTX este linia Nvidia de GPU-uri avansate pentru jocuri sau unități de procesare grafică. Arhitectura CUDA a companiei este în esență un echivalent GPU pentru nucleele CPU, care sunt unități de procesare.

Nvidia nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC, dar un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Reuters că cipul ”a fost proiectat să respecte pe deplin controalele aplicate exporturilor în China de guvernul SUA”.

Nvidia ”s-a implicat pe scară largă în discuții cu guvernul SUA” în timpul dezvoltării produsului, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Reuters.

Washingtonul a impus restricții pentru exporturile în China, care împiedică companiile din această țară să acceseze unele dintre cele mai avansate cipuri ale firmelor americane.

Regulile de export vizează în primul rând cipurile care permit aplicații AI, dar procesoarele axate pe jocuri sunt, de asemenea, pe linia de atac, deoarece multe au și potențiale utilizări în inteligența artificială.

DOCUMENT Cine va primi bani din PNRR pentru hidrogen verde, la a doua tentativă a României de a implementa schema de ajutor de stat CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cine va primi bani din PNRR pentru hidrogen verde, la a doua tentativă a României de a implementa schema de ajutor de stat

Nvidia RTX 4090 a fost inclus pe lista cipurilor interzise fabricate în SUA, potrivit documentelor depuse de companie la Comisia pentru bursă și valori mobiliare pe 17 octombrie.

Pe site-ul său, Nvidia spune că cipul RTX 4090D folosește AI pentru a îmbunătăți performanța.

Acțiunile Nvidia au crescut în 2023, prețul triplicandu-se până în prezent. Compania a beneficiat de o avalanșă a cererii pentru AI, mulțumită în mare măsură atenției imense provocate de chatbotul ChatGPT al OpenAI.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
jocuri video
china