Peste 30 de companii și asociații semnează o scrisoare prin care critică noile reguli Apple pentru Europa

Peste 30 de companii și asociații semnează o scrisoare prin care critică noile reguli Apple pentru Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mar 2024

18 companii și 16 organizații au semnat o scrisoare adresată Comisiei Europene, în care acestea critică noile reguli desemnate de Apple pentru a se conforma cu legislația pentru piețe digitale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Semnatarii susțin nu doar că Apple ignoră atât litera, cât și spiritul legii, ci și că gigantul american și-ar bate pur și simplu joc de noua legislație.

Apple fost forțată de noua lege să permită o serie întreagă de funcționalități care erau interzise anterior, inclusiv operarea magazinelor alternative de aplicații și instalarea aplicațiilor descărcate de pe internet.

Cât a cheltuit Apple pentru dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom CITEȘTE ȘI Cât a cheltuit Apple pentru dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom

Însă, compania a impus, totodată, un set alternativ de reguli, dintre care, cea mai spinoasă este taxa de 50 de cenți pentru fiecare instalare după depășirea pragului de un milion de instalări.

Semnatarii scrisorii se plâng că, astfel, Apple menține și chiar extinde „explotarea dezvoltatorilor”, pentru că puțini vor își vor permite să fie de acord cu noile reguli alternative (fiind forțați să aleagă vechile reguli și comisioane.

Dintre semnatarii scrisorii nu lipsesc clasicii critici Spotify și Epic, însă, acestora li s-au alăturat o serie de mai mici dezvoltatori și chiar asociații precum cea a Editorilor de Ziare, Asociația Europeană FinTec sau Asociația Europeană a Revistelor Media.

Noua legislație europeană intră în vigoare pe 6 martie. Comisia Europeană va organiza un workshop în acest sens, pe 18 martie, unde participanții vor putea să pună întrebări și să ofere feedback cu privire la noile reguli desemnate de Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
europa
scrisoare
apple
spotify
epic