Piața PC-urilor a avut cea mai mare creștere din ultimii 10 ani

Piața PC-urilor a avut cea mai mare creștere din ultimii 10 ani
scris 12 ian 2021

După mai mulți ani de probleme și declin, pandemia a adus producătorilor de PC-uri o creștere nesperată anul trecut.

PC-urile, pe care unii le vedeau dispărute în urmă cu 10 ani, au înregistrat în 2020 cea mai mare creștere din ultimul deceniu, indiferent de cine face estimarea - 11% conform Canalys, 13,1% conform IDC.

Canalyst spune că au fost livrate 297 de milioane de PC-uri în 2020, în vreme ce IDC a numărat 302 milioane de unități livrate. De aici și diferența de estimare a creșterii anuale dintre cele două companii de analiză a pieței.

Acțiunile Twitter au scăzut cu 12% după blocarea lui Trump. Platforma a piedut 5 miliarde de dolari din valoarea de piață CITEȘTE ȘI Acțiunile Twitter au scăzut cu 12% după blocarea lui Trump. Platforma a piedut 5 miliarde de dolari din valoarea de piață

În orice caz, este cea mai mare creștere a acestei pieței din 2010, când piața câștiga 13,7%.

Și asta în ciuda problemelor de stocuri. Producătorii de laptopuri, de exemplu, s-au confruntat cu lipsa anumitor componente, ceea ce s-a văzut aproape pe tot parcursul anului în stocurile magazinelor.

Motorul acestei creșteri este, în mod evident, lucrul de acasă, forțat de pandemie. Când lucrează de acasă, oamenii preferă în continuare un PC, decât o tabletă sau alt device mobil, contrar ceea ce susține Tim Cook când Apple lansează noi modele de iPad.

Lenovo este considerat liderul pieței atât de Canalys, cât și de IDC, urmat de HP, Dell, Apple și Acer.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
dell
apple
acer