Nintendo a livrat în China un milion de console de jocuri video Switch

Nintendo a livrat în China un milion de console de jocuri video Switch
scris 11 ian 2021

Grupul japonez Nintendo Co Ltd a livrat în China un milion de console de jocuri video Switch, de la lansarea dispozitivului, la finalul lui 2019, a anunțat luni partenerul său chinez Tencent Holdings Ltd, transmite Reuters.

China este cea mai mare piață din lume pentru jocuri video iar vânzările cresc semnificativ, ca urmare a cererii solide pentru jocuri și divertisment în condițiile în care oamenii au petrecut mai mult timp acasă în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), scrie Agerpres.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

În decembrie, firma niponă a lansat consola Switch pe piața chineză, în parteneriat cu distribuitorul Tencent, cea mai mare companie de jocuri video și social media din China.

Datele oficiale publicate luni de Tencent sugerează că Nintendo a depășit Microsoft Corp și Sony Corp, devenind cel mai mare vânzător de console pe piața chineză, conform firmei de consultanță Niko Partners.

Cifra de un milion de console vândute este mai mare decât vânzările combinate de consolele jocuri PlayStation 4 (Sony) și Xbox One (Microsoft) în aceeași perioadă, a apreciat Daniel Ahmad, analist la Niko Partners.

Pe plan global, Nintendo se așteaptă să vândă 24 milioane de console de jocuri video Switch în anul fiscal care se încheie în martie 2021.

Veniturile pe piața chineză a consolelor de jocuri video vor atinge 2,15 miliarde de dolari în 2024, dublu față de 2019, în urma succesului Switch și a lansării următoarei generații de console, estimează Niko Partners.

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
switch