Piața smartphone-urilor a scăzut cu 8,8% în 2020

Piața smartphone-urilor a scăzut cu 8,8% în 2020
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 ian 2021

Pandemia a lovit din plin producătorii de smartphone-uri, însă, piața și-a mai revin anul trecut, după un prim trimestru dezastruos.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform unui raport realizat de Digitimes Research, anul trecut au fost livrate la nivel global 1,24 miliarde de smartphone-uri, mai puțin cu 8,8% decât în 2019.

Chiar dacă reprezintă o pierdere importantă, producătorii de smartphone-uri s-ar putea declara mulțumiți în general, reușind să îmbunătățească situația după un prim trimestru care a adus o scădere de nu mai puțin de 20 de procente.

LG va lansa un smartphone cu ecran rulabil CITEȘTE ȘI LG va lansa un smartphone cu ecran rulabil

Pandemia a lovit cel mai tare piața de smartphone-uri în primul trimestru, când restricțiile și izolarea au luat prin surprindere companiile, care s-au trezit nu doar cu o cerere dintr-o dată mai mică, dar și cu probleme mari de stocuri.

Producătorii au început să se adapteze ulterior. Furnizorii de componente din China au dat semne de revenire încă de la începutul celui de-al doilea trimestru, când pandemia abia începea să lovească Europa și Statele Unite.

Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo au ocupat primele locuri în piață cu mențiunea că, dacă Apple și Xiaomi au crescut cu peste 10% de la an la an, Samsung și Huawei au scăzut într-o măsură similară.

Singurul aspect pozitiv al anului trecut pentru smartphone-uri a fost adopția smartphone-urilor 5G. Dacă în 2019 au fost vândute 20 de milioane de telefoane cu 5G, numărul acestora s-a situat anul trecut între 280 și 300 de milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
apple
huawei
xiaomi
oppo
vivo