Piața smartphone-urilor din America de Nord a scăzut cu 18%

Piața smartphone-urilor din America de Nord a scăzut cu 18%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2019

36,4 milioane de unități au fost livrate pe piața din America de Nord în ultimul trimestru, o cifră care reprezintă cel mai mic nivel din ultimii 5 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la 44,4 milioane la 36,4 milioane de unități, piața de smartphone-uri din America de Nord a scăzut în ultimul an cu 18 procente, situându-se, conform Canalys, la cel mai slab nivel înregistrat în ultimii 5 ani.

Scăderea este pusă în principal pe seama regresului făcut de Apple în ultimul an și pe absența de pe piață a producătorului chinez ZTE.

Cu 14,6 milioane de unități livrate în Q1 2019, mai puține cu 3,3 milioane de unități decât în urmă cu un an, Apple rămâne liderul pieței, în ciuda scăderii anuale de 19 procente a numărului de unități livrate. Cota de piață a Apple a scăzut ușor, de la 40.3% la 40%.

Facebook renunță la unele din restricțiile impuse reclamelor la blockchain CITEȘTE ȘI Facebook renunță la unele din restricțiile impuse reclamelor la blockchain

Locul 2 este ocupat de Samsung, companie care a livrat în ultimul trimestru 10,7 milioane de smartphone-uri, cu 3% mai mult decât cu un an în urmă. Cota de piață a producătorului coreean a crescut în ultimul an de la 23,2% la 29,3%.

LG este al treilea producător de smartphone-uri din America de Nord, după Apple și Samsung, cu 4,8 milioane de unități livrate în Q1 2019. Față de cele 6,4 milioane de unități livrate în urmă cu an, LG a livrat acum cu 24% mai puține smartphone-uri. Cota actuală de piață a LG este de 13,3%.

Cele mai vândute smartphone-uri din ultimul trimestru au fost iPhone XR, Galaxy S10+ și Galaxy S10e. Cele trei reprezintă împreună 25% din piață.

Apple a livrat în Q1 peste 4,5 milioane de modele iPhone XR, conform Canalys, iar fiecare din cele două flagship-uri Samsung a livrat pentru 2 milioane de unități - mai mult decât dublu față de ceea ce reușea S9 cu un an în urmă.

Piața smartphone-urilor din America de Nord a scăzut cu 18%

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone-uri
apple
samsung
lg
iphone