PowerPoint va genera automat subtitrări pentru prezentări

PowerPoint va genera automat subtitrări pentru prezentări
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 dec 2018

Microsoft a anunțat că PowerPoint va putea în curând să afișeze automat subtitrări pentru prezentările create cu acest program.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Prezentările create cu aplicația PowerPoint din suita Microsoft Office vor fi însoțite de subtitrări generate automat. Acestea vor fi create cu ajutorul inteligenței artificiale, mai precis prin intermediul noilor tehnici de recunoaștere a cuvintelor rostite și a scrisului.

Subtitrările care vor fi generate și afișate în timp real vor fi disponibile pentru 12 limbi vorbite și pentru scrieri în peste 60 de limbi (Microsoft nu a făcut publică lista completă a limbilor suportate).

Creatorii prezentărilor vor putea personaliza aspectul subtitrărilor. Sistemul folosit pentru recunoașterea vorbirii promite o traducere care ține cont și de context, nu doar de sensul individual al cuvintelor.

VIDEO Prima transmisiune TV la rezoluție 8K CITEȘTE ȘI VIDEO Prima transmisiune TV la rezoluție 8K

Subtitrările automate din PowerPoint pot fi folosite atât pentru ajutarea celor care suferă de deficiențe de auz, cât și pentru traducerea în timp real a prezentărilor.

O facilitate similară era disponibilă până acum pentru PowerPoint sub forma unui plugin, însă acum aceasta va fi integrată în aplicație și va putea fi folosită încă din momentul instalării acesteia.

Noua facilitate va fi disponibilă în cadrul suitei Office 365 la sfârșitul lunii ianuarie, și va putea fi folosită pe Windows, Mac și online.

viewscnt
Afla mai multe despre
powerpoint
office
microsoft