Pregătiri pentru proces Apple vs Qualcomm. Acuzații de taxe ilegale

Pregătiri pentru proces Apple vs Qualcomm. Acuzații de taxe ilegale
scris 2 dec 2018

Procesul dintre Apple și Qualcomm are o dată oficială de începere, după ce companiile nu au reușit să ajungă la un acord.

Gonzalo Curiel, judecătorul curții federale din San Diego, a stabilit 15 aprilie ca dată la care vor începe audierile în procesul în care sunt implicați producătorul iPhone-ului și cel mai mare dezvoltator de chipset-uri pentru dispozitive mobile, Qualcomm.

Data de începere a procesului a fost stabilită după ce avocatul Apple, William Isaacson, a transmit judecătorului că clientul său vrea să continue pe cale legală și să înceapă procesul.

Vestea că litigiile dintre cele două companii nu pot fi rezolvate decât printr-un proces, vine la puțin timp după ce CEO-ul Qualcomm, Steve Mollenkopf, declarase că o înțelegere care să evite procesul este foarte posibilă.

Apple încearcă să combată informațiile legate de vânzările slabe ale noilor iPhone-uri CITEȘTE ȘI Apple încearcă să combată informațiile legate de vânzările slabe ale noilor iPhone-uri

Deși informațiile privind negocierile dintre cele două companii sunt confidențiale, din decursul evenimentelor se pare că Qualcomm ar fi făcut o ofertă celor de la Apple pentru a nu se ajunge la un proces, însă Apple a refuzat-o.

Tot Mollenkopf declarase în urmă cu o săptămână în cadrul unui interviu că Qualcomm ar fi încântată să dezvolte tehnologii 5G împreună cu Apple. Însă, toate informațiile neoficiale de până acum converg către ideea că Intel va furniza tehnologii 5G pentru Apple.

Procesul dintre cele două companii pleacă de la acuzațiile Apple conform cărora Qualcomm, furnizorul de modem-uri pentru iPhone, a perceput o taxă ilegală pentru fiecare iPhone vândut.

Qualcomm a contra-atacat, spunând că Apple ar fi furat secrete comerciale și le-ar fi oferit rivalului Intel.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
qualcomm
proces
iphone
5g