Preluarea PayU Romania PSP de către PayU Polonia se va încheia la finele acestei luni

Preluarea PayU Romania PSP de către PayU Polonia se va încheia la finele acestei luni
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 24 mar 2016

PayU Polonia va încheia, la 1 aprilie, procesul de preluare a PayU Romania PSP, cel mai mare integrator local de plăți online, alături de PayU Ungaria și PayU Cehia, procesul fiind parte a strategiei de reorganizare a grupului PayU, deținut de sud-africanii de la Naspers.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Fuziunea cu PayU Polonia ne asigură o creștere strategică puternică, reflectată în beneficii pentru clienții și partenerii noștri, de la securitatea plăților și până la programe de prevenire”, a declarat directorul general al PayU Romania PSP, Marius Costin, într-un comunicat remis Profiit.ro.

Operațiunea a fost anunțată în premieră de Profit.ro la începutul lunii noiembrie 2015. 

Potrivit lui Costin, PayU Polonia va prelua activitățile de procesare a plăților realizate PayU Romania PSP, care va fi dizolvată.

"În schimb, voi conduce PayU Romania Services, care va furniza servicii de suport pentru activitățile de procesare plăți, dezvoltare IT și product management, și voi avea în subordine angajații care vor fi transferați de la PayU Romania PSP, circa 50 de persoane", a spus Costin.

PayU Romania Services a fost înființată în anul 2014, potrivit datelor Registrului Comerțului.

Autoritatea Electorală va controla informatic banii care intră în conturile de campanie ale partidelor CITEȘTE ȘI Autoritatea Electorală va controla informatic banii care intră în conturile de campanie ale partidelor

Motivele restructurării sunt îmbunătățirea raportului dintre datorii și capital, eficientizând activitatea prin centralizarea operațiunilor grupului în regiunea Europei Centrale și de Est, precum și crearea unui centru de expertiză folosit pe plan local.

Fuziunea se va încheia la 31 martie, conform planului comun de fuziune transfrontalieră.

În schimbul acțiunilor deținute la PayU Romania PSP, acționarii companiei vor primi o acțiune la PayU Polonia.

Acționarii companiei din România sunt MIH PayU BV (Olanda), cu o participație de 99,999%, și PayU Polonia - 0,001%.

PayU Romania PSP a consemnat în 2014 o cifră de afaceri de 19,6 milioane de lei, de la 15,9 milioane de lei în anul precedent, și pierderi în creștere cu 56,5%, la 3,6 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice.

În prima parte a anului 2015, PayU România a procesat tranzacții online în valoare de peste 100 milioane de euro, cu 30% mai mari față de aceeași perioadă din 2014.

Firma are parteneriate încheiate cu Telekom, UPC Romania, Paravion, F64.ro, eMAG, Fashion Days, OLX.ro, Domo, Flanco, Carrefour Online, NN Asigurări de Viață. Altex și Blue Air.

PayU Romania a fost înființată în anul 2004 de omul de afaceri Radu Georgescu. Șase ani mai târziu, Naspers a cumpărat un pachet de acțiuni reprezentând 83% din capitalul social. Valoarea tranzacției nu a fost data publicității.

Prezent în 16 țări de pe patru continente, grupul PayU a trecut printr-un proces de rebranding la mijlocul acestui an, care a presupus o abordare omogenă pentru operațiunile desfășurate în fiecare țară în parte.

În regiune, PayU mai este prezent în Rusia, Turcia si Ucraina. România este a doua țară ca importanță în regiune, după Polonia.

La nivel de grup, PayU numără peste 1.200 de angajați.Naspers este grup multimedia originar din Africa de Sud, clasat printre primele companii a nivel mondial în ceea ce privește numărul de clienți deserviți din zona de comerț electronic.

viewscnt
Afla mai multe despre
payu romania
payu polonia
preluare
finalizare