”Prietenoasa” aplicație Threads a Meta intră în contradicție cu neprietenosul internet

”Prietenoasa” aplicație Threads a Meta intră în contradicție cu neprietenosul internet
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2023

Mark Zuckerberg a prezentat noua aplicație de socializare a Meta, Threads, drept un refugiu ”prietenos” pentru discursul public online, făcând o distincție clară față de Twitter, care este deținută de miliardarul Elon Musk, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ne concentrăm cu siguranță pe bunătate și facem din acesta un loc prietenos”, a declarat CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, miercuri, la scurt timp după lansarea serviciului, scrie News.ro.

Apple ar lucra la un MacBook cu ecran pliabil CITEȘTE ȘI Apple ar lucra la un MacBook cu ecran pliabil

Menținerea acestei viziuni idealiste pentru Threads - care a atras deja peste 70 de milioane de utilizatori în primele două zile - este o altă poveste.

Meta Platforms nu este o începătoare în gestionarea hoardelor de pe internet care exprimă furie și postează obscenități.

Compania a spus că va aplica utilizatorilor noii aplicații Threads aceleași reguli folosite pentru serviciul său de socializare de partajare a fotografiilor și videoclipurilor, Instagram.

Proprietarul Facebook și Instagram a adoptat, de asemenea, în mod activ o abordare algoritmică pentru difuzarea conținutului, ceea ce îi oferă un control mai mare asupra tipului de conținut care se descurcă bine, în timp ce încearcă să se orienteze mai mult către divertisment și mai departe de știri.

Cu toate acestea, prin conectarea Threads cu alte servicii de social media, cum ar fi Mastodon, și având în vedere atractivitatea microblogging-ului pentru pasionații de știri, politicieni și alți fani ai luptei retorice, Meta se expune, de asemenea, unor noi provocări cu Threads și încearcă să își creeze o nouă cale printre ele.

Conturile de Threads nu pot fi șterse separat de cele de Instagram. Meta lucrează la o soluție CITEȘTE ȘI Conturile de Threads nu pot fi șterse separat de cele de Instagram. Meta lucrează la o soluție

Pentru început, compania nu își va extinde programul existent de verificare a faptelor la Threads, a declarat purtătorul de cuvânt Christine Pai, într-o declarație trimisă joi, prin e-mail. Acest lucru elimină o caracteristică distinctivă a modului în care Meta a gestionat dezinformarea în celelalte aplicații ale sale.

Pai a adăugat că postările de pe Facebook sau Instagram considerate false de către partenerii de verificare - care includ și o unitate a Reuters - își vor păstra etichetele dacă sunt postate și pe Threads.

Solicitată de Reuters să explice de ce adopta o abordare diferită a dezinformarii pe Threads, Meta a refuzat să răspundă.

Într-un podcast al New York Times de joi, Adam Mosseri, șeful Instagram, a recunoscut că Threads ”sprijină mai mult discursul public” decât celelalte servicii ale lui Meta și, prin urmare, este mai înclinată să atragă o mulțime axată pe știri, dar a spus că compania își propune să concentrați-vă pe subiecte mai ușoare, cum ar fi sportul, muzică, modă și design.

Cu toate acestea, capacitatea Meta de a se distanța de controverse a fost contestată imediat.

La câteva ore de la lansare, conturile Threads văzute de Reuters publicau despre Illuminati și ”sataniști miliardari”, în timp ce alți utilizatori se comparau cu naziștii și se certau pentru orice, de la identitatea de gen la violența din Cisiordania.

EXCLUSIV Israelienii de la Speed Value, care au lansat unul dintre marii furnizori de soluții de testare IT la nivel global, cumpără un producător român de software CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Israelienii de la Speed Value, care au lansat unul dintre marii furnizori de soluții de testare IT la nivel global, cumpără un producător român de software

Personalități conservatoare, inclusiv fiul fostului președinte al SUA Donald Trump, s-au plâns de cenzură după ce au apărut etichete care îi avertizează pe potențialii adepți că au postat informații false.

Un alt purtător de cuvânt al Meta a spus că acele etichete au fost o eroare.

ÎN FEDIVERS

Alte provocări în moderarea conținutului sunt posibile odată ce Met va lega Threads la așa-numitul fediverse, unde utilizatorii de pe servere operate de alte entități non-Meta vor putea comunica cu utilizatorii Threads.

Christine Pai a spus că regulile Instagram s-ar aplica, de asemenea, acelor utilizatori. ”Dacă un cont sau un server, sau dacă găsim multe conturi de la un anumit server pentru care se constată că încalcă regulile noastre, atunci li se va bloca accesul la Threads, ceea ce înseamnă că conținutul serverului nu va mai apărea pe Threads și invers”, a spus ea.

Totuși, cercetătorii specializați în media online au spus că diavolul ar fi în detaliile modului în care Meta abordează aceste interacțiuni.

Alex Stamos, directorul Stanford Internet Observatory și fost șef al securității la Meta, a postat pe Threads că Meta s-ar confrunta cu provocări mai mari în efectuarea unor tipuri cheie de aplicare a moderarii conținutului, fără acces la datele back-end despre utilizatorii care postează conținut interzis.

Cel mai nou limbaj lingvistic OpenAI este disponibil pentru abonați CITEȘTE ȘI Cel mai nou limbaj lingvistic OpenAI este disponibil pentru abonați

”În cazul fediverse, metadatele pe care marile platforme le folosesc pentru a lega conturile unui singur actor sau pentru a detecta comportamentul abuziv la scară nu sunt disponibile. Acest lucru va face mult mai dificilă oprirea spammerilor, a fermelor de troll și a abuzatorilor de motive economice”, a spus Stamos.

În postările sale, el a spus că se aștepta ca Threads să limiteze vizibilitatea serverelor fediverse cu un număr mare de conturi abuzive și să aplice sancțiuni mai aspre pentru cei care postează materiale ilegale precum pornografia infantilă.

Chiar și așa, interacțiunile în sine ridică provocări.

”Există unele complicații cu adevărat ciudate care apar odată ce începi să te gândești la lucruri ilegale”, a spus Solomon Messing, de la Centrul pentru Social Media și Politică de la Universitatea din New York.

El a citat exemple precum exploatarea copiilor, imaginile sexuale neconsensuale și vânzările de arme.

”Dacă întâlnești acest tip de material în timp ce indexezi conținut (de pe alte servere), ai o responsabilitate dincolo de doar blocarea lui din Threads?”, a întrebat acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
threads
internet