Primul iPad cu 5G ar putea fi lansat anul viitor

Primul iPad cu 5G ar putea fi lansat anul viitor
scris 4 iun 2020

Dacă anul acesta sunt șanse mari ca noile iPhone-uri, care urmează să fie lansate în toamnă, să fie dotate cu 5G, în cazul tabletelor Apple suportul pentru noul standard ar putea să întârzie un an.

Surse anonime din cadrul Apple spun că anul viitor compania americană va lansa un iPad Pro cu 5G. Acesta ar urma să folosească chipset-ul Snapdragon X55 5G, dezvoltat de Qualcomm.

Snapdragon X55 5G va conferi celei mai performante și mai scumpe tablete Apple capacitatea de a folosi atât benzile 5G de sub 6GHz, cât și mai rapidul mmWave.

Google, într-un proces de 5 miliarde de dolari în care e acuzată de invadarea intimității utilizatorilor CITEȘTE ȘI Google, într-un proces de 5 miliarde de dolari în care e acuzată de invadarea intimității utilizatorilor

Același iPad Pro ar urma să folosească un ecran Mini-LED. Apple va opta pentru acest ecran deoarece are anumite beneficii similare OLED-urilor, precum iluminarea locală și o paletă largă de culori, însă este mai ieftin de produs.

Alături de 5G și un nou tip de ecran, printre noutățile cu care va veni iPad Pro anul viitor se număr și chipset-ul. Acesta se va numi A14X și, deși nu se cunosc detaliile tehnice, va aduce, cu siguranță, un plus de performanță față de generația actuală.

Apple și-a făcut un obicei de a prezent noile iPad Pro în luna martie, astfel că se poate presupune că acest model va fi lansat în martie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
ipad
apple
5g