Cel mai important rival chinez al Huawei a intrat și în România, cu smartphone-urile Oppo

Cel mai important rival chinez al Huawei a intrat și în România, cu smartphone-urile Oppo
scris 4 iun 2020

Smartphone-urile Oppo vor fi vândute și în România, începând din acest weekend.

Anterior a fost anunțat că BBK Electronics, compania care deține brandurile  Realme, Oppo, Vivo și OnePlus, a semnat un parteneriat în urma căruia smartphone-urile Oppo vor fi aduse de operator în mai multe piețe europene, printre care și România, respectiv în Marea Britanie, Germania, Spania, Portugalia, Olanda, România și Turcia.

„Pentru OPPO, România reprezintă una dintre piețele cheie din Europa”, spune Shaohua Yang, General Manager Green LeavesTechnical, Distribuitor Unic Autorizat OPPO pe piața din România.

În vreme ce Huawei va fi privat mai nou de colaborările cu orice companie din lume care licențiază tehnologii dezvoltate în Statele Unite, cel mai important rival chinez se extinde acum, făcându-și din ce în ce mai mult loc pe piața europeană.

Facebook a cumpărat Giphy pentru 400 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Facebook a cumpărat Giphy pentru 400 de milioane de dolari

Oppo, care este al doilea cel mai important producător de smartphone-uri din China după Huawei, a devenit din ce în ce mai vizibil în Europa, de la mijlocul anului 2018.

Producătorul chinez a fost unul din primii care au lansat smartphone-uri cu 5G în Europa. Conform Canalys, Oppo ocupă locul 5 în Europa, cu o cotă de piață de 2%.

În ciuda faptului că Huawei și alți producători chinezi au probleme din cauza embargoului impus de Statele Unite, oficialii Oppo sunt optimiști cu privire la viitorul companiei și cred că brandul folosit este scutit de conotațiile negative ce înconjoară firmele chineze la nivel global

viewscnt
Afla mai multe despre
oppo
vodafone
smartphone