Primul smartphone pliabil Huawei este disponibil în China

Primul smartphone pliabil Huawei este disponibil în China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 nov 2019

Mate X, primul telefon care se pliază al celor de la Huawei, a intrat într-un final pe piața chineză, unde costă de peste două ori mai mult decât un flagship normal.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

După Samsung, Huawei este al doilea mare producător ce are deja la vânzare un telefon pliabil. La fel ca Samsung, dar din motive mai puțin transparente, și lansarea lui Mate X a fost amânată de mai multe ori.

Iniția, Mate X trebuia să fie lansat în luna iunie. Apoi, producătorul a anunțat că va fi disponibil din septembrie, după care a fost amânat, a treia oară, pentru luna noiembrie.

Acum, primul smartphone pliabil al celor de la Huawei este disponibil în China unde poate cumpărat pentru nu mai puțin de 2.400 de dolari.

Amazon contestă decizia Pentagonului de a atribui Microsoft un contract de până la 10 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Amazon contestă decizia Pentagonului de a atribui Microsoft un contract de până la 10 miliarde de dolari

Producătorul chinez are o abordare diferită de Samsung în ceea ce privește plierea. În cazul lui Mate X, ecranul rămâne pe exterior în momentul plierii. Galaxy Fold se pliază ca o carte.

Când este pliat, Mate X are două ecrane, câte unul pe fiecare parte, de 6,6 inch, respectiv 6,38 inch. Plierea unește cele două ecrane într-unul cu diagonala de 8 inch.

Mate X are o baterie de 4.500 mAh și oferă suport 5G.

Deocamdată, disponibilitatea internațională a primului smartphone pliabil Huawei rămâne un mister.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
mate x
smartphone pliabil