Statele Unite vor prelungi cu două săptămâni licența care permite companiilor americane să continue afacerile cu Huawei

Statele Unite vor prelungi cu două săptămâni licența care permite companiilor americane să continue afacerile cu Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2019

Administrația Trump va prelungi cu două săptămâni licența care permite companiilor americane să continue afacerile cu grupul chinez Huawei Technologies, au declarat două surse apropiate discuțiilor, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Extinderea cu două săptămâni a licenței este cu mult mai scurtă comparativ cu cea anterioară, de 90 de zile, și cu o altă extindere, mai lungă, care este încă în lucru din cauza problemelor legate de reglementări, a spus una dintre surse, scrie News.ro.

Instagram ascunde like-urile în toată lumea CITEȘTE ȘI Instagram ascunde like-urile în toată lumea

După includerea Huawei pe o listă neagră de companii, în luna mai, din motive de securitate națională, Departamentul pentru Comerț i-a permis să cumpere unele produse americane pentru a atenua problemele pentru clienții companiei chineze, mulți dintre aceștia operând rețele de telecomunicații în zone rurale din SUA.

Extinderea licenței va fi anunțată oficial luni, când va expira termenul anterior, au precizat sursele.

Un purtător de cuvânt al Huawei, cel mai mare productor de echipamente de telecomunicații la nivel mondial, a spus că grupul nu comentează zvonurile. Departamentul pentru Comerț a refuzat să comenteze.

Secretarul pentru Comerț Wilbur Ross a declarat vineri, la televiziunea Fox Business Network, că unii operatori din zonele rurale au nevoie de licențe temporare și că sunt dependenți de rețelele 3G și 4G ale Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sua